28 / 03 / 2024

İstihdamda inşaat büyük paya sahip!

İstihdamda inşaat büyük paya sahip!

Ekonominin lokomotifi olan inşaat sektöründe, yıllanmış firmalar hem binlerce kişinin yaşam standartlarını yükseltiyor, hem de sağladıkları iş imkanlarıyla ülke ekonomisine destek veriyor.


İstihdam denilince ilk akla gelen sanayi kuruluşları olsa da özellikle büyükşehirlerde yükselen dev konut ve iş merkezi projeleri istihdam sorununu gideren gizli kahramanlar konumundalar. Sıvacısından, demircisine; boyacısından, karocusuna kadar onlarca kalemde kişiye iş olanağı sunan inşaat firmaları, nitelikli ve niteliksiz yüz bini aşkın kişiyi doğrudan istihdam ediyor. Ankara ve İstanbul’da onlarca yıldır faaliyette bulunan ve sembol projeler üreten inşaat firmaları ise gerek ince işçilik, gerekse proje büyüklüğü nedeniyle çok sayıda devasa sanayi kuruluşunu bile istihdamda geçebiliyor.


Yaklaşık 50 yıldan bu yana altyapı ve üstyapı projeleriyle Ankara’nın neredeyse her noktasına dokunan BESA Grup da, kent ekonomisine ciddi katkı sağlayan o firmalardan…


Bugüne kadar 6 binden fazla kişiyi lüks konutla tanıştırdıklarını; ürettikleri projelerde yüzbinlere iş imkanı sağladıklarını anımsatan BESA Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, en önemli sorunlarından birinin kalifiye eleman olduğunu kaydetti.


Yeni başladıkları 604 konutluk Kent İncek projesinin hem inşaat sürecinde hem de sonrasında en az bin kişiye doğrudan ya da dolaylı olarak iş kapısı açtıklarını, kaliteli üretim için nitelikli personelin olmazsa olmazları olduğunu belirten Efe Bezci, şunları söyledi:


“Kent İncek, 54 dönüm üzerinde 7 bloktan oluşacak dev bir proje olacak. İçerisinde geniş peyzaj alanlarından, sosyal bölümlere; kapalı yüzme havuzundan, spor merkezine; açık ve kapalı otoparktan, 7/24 güvenliğe farklı hizmetlere yer vereceğiz. Tüm bu alanların inşası, kurulumu ve satışı sırasında yaklaşık 1000 kişi Kent İncek’te istihdam edilmiş olacak. Proje tamamlandığında da sunduğumuz kurguda hizmet verecek alanında uzman 50’ye yakın kişi Kent İncek’te işe başlamış olacak. Dışarıdan bakıldığında bir proje başlıyor ve bitiyor ama içinde tahmin edilemeyecek kadar çok sayıda kişi ter döküyor.”


-KENT İNCEK-

Son yıllarda Ankara’nın en gözde yerleşim yerlerinden İncek’te inşa edilen Kent İncek, 54 bin metrekare üzerinde inşa ediliyor. Toplam 7 blokta yer alan 604 konuttan oluşacak Kent İncek’te, 1 1, 3 1 ve 4 1’in yanında 2 farklı tipte 2 1 yer alacak.


33 bin metrekarelik peyzaj alanıyla konut sahiplerine doğanın ortasında yaşam sunacak olan Kent İncek’te çocuk oyun alanları, tenis kortu, basketbol sahası, kapalı yüzme havuzu ve spor merkezi de yer alacak.

Açık ve kapalı otoparkların konut sahiplerine sunulacağı Kent İncek, Mogan gölü manzarası ve kolay ulaşım sağlanan lokasyonuyla da dikkati çekiyor.