20 / 04 / 2024

İşsizlik fonu ile konut üretilsin!

İşsizlik fonu ile konut üretilsin!

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İşsizlik Fonu'nda toplanan yaklaşık 90 milyar TL'nin yüzde 10'luk kısmı olan 9 milyar TL ile yılda 150 bin konut yapılabileceğini böylece işsizliğe de çözüm üretilebileceğini söyledi


Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İşsizlik Fonu'nda toplanan yaklaşık 90 milyar TL'nin yüzde 10'luk kısmı olan 9 milyar TL ile yılda 150 bin konut yapılabileceğini böylece işsizliğe de çözüm üretilebileceğini söyledi. Aslan, "Kaynak hazır. Evsize ev, işsize iş" dedi.


Evsizler için

Aslan, "2012 yılında fondaki miktarın yüzde 10'unun Güneydoğu Anadolu Projesi'ne aktarıldığı belirtiliyor. Bir yüzde 10'luk kısmı da dar gelirli, bugüne kadar hiç ev sahibi olamamış vatandaşlarımız için harcansın. Bu yüzde 10, 9 milyar TL demek. Bu parayla 100 metrekarelik bir daire yaklaşık 70 bin liraya malolacağından hareketle yılda 150 bin konut yapılabilecektir. Kirada perişan olan evsiz vatandaşlara aylık 300-350 lira gibi sembolik ödemelerle ev sahibi olma şansı yaratılacaktır" dedi. Bu sayede yüksek faizli banka kredileri yerine düşük faizli devlet desteği ile yurttaşların barınma sorununun çözülebileceğini dile getiren Aslan, "200'ü aşkın yan sektörle birlikte ciddi bir vasıflı-vasıfsız istihdam talebi oluşacak. İşsizlik Fonu'ndan aktarılan bu kaynak vatandaşın geri ödemesi ile de yeniden fona geri dönecek. Yani karşılıksız bir kaynak kullanımı sözkonusu olmayacak" diye konuştu.



Yeni Asır