19 / 03 / 2024

Iraq Build 11-14 Haziran 2019'da!

 Iraq Build 11-14 Haziran 2019'da!

Irak Devleti ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde 2019'da düzenlenecek olan tek Uluslararası Yapı ve İnşaat ve Altyapı Fuarı IRAQ BUILD’in milli katılım organizatörlüğü Expotim tarafından yapılacak.


Irak Devleti ile yapılan özel anlaşma çerçevesinde 2019'da düzenlenecek olan tek Uluslararası  Yapı ve İnşaat ve Altyapı Fuarı IRAQ BUILD’in milli katılım organizatörlüğü Expotim tarafından gerçekleşecek. IRAQ BUILD Fuarı, 11-14 Haziran tarihleri arasında Irak’ın başkenti Bağdat’ta yapılacak.


IRAQ BUILD Fuarının önemini daha da arttıran en önemli gelişme de Irak Ulusal Yatırım Komisyonu’nun, Irak Ulusal Yeniden Yapılanma Konferansında 100 milyar dolara mâl olması beklenen 157 adet projenin listesini yayınlaması oldu. Açıklanan listede; Havalimanı, Metro, Okul, Üniversite, Hastane, Konut, AVM, Tren yolu, Otoyol gibi projeler yer alıyor.


IRAQ BUILD, dünyanın gözünü Irak’ta gerçekleşecek olan proje ve ihalelere çevirdiği bu zamanlarda, büyük avantaja sahip olan Türk firmalarının, büyük çaplı projelerde pay sahibi olabilmesi için çok bir büyük öneme sahip.


Irak Devlet Erkânı Geçtiğimiz Yıl Fuar Açılışına Damga Vurdu


Geçtiğimiz sene Irak Sanayi ve Doğal Kaynaklar Bakanı Mohammed Shyaa Alsowdani, Irak İskân ve Yerel Yönetimler Bakan Yardımcısı Istabreq Ibrahim Alshook, Irak Milletvekili Haytham El Jabouri, Irak Ekonomi Konseyi Başkanı, Ibrahim Al Baghdadi ve TC Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın katılımıyla gerçekleştirilen açılışa, Irak Devlet erkânıtarafından büyük ilgi gösterdi ve devlet projeleri hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.



Çağatay ERŞAHİN:  Türk Şirketleri Irak'ı Yeniden İnşa Ediyor


Irak’taki inşaat projelerinin büyük kısmının Türk şirketleri tarafından gerçekleştirildiğini söyleyen  IRAQ BUILD fuarının milli katılım organizatörü Expotim’in Satış Direktörü Çağatay ERŞAHİN, “Şu anda Irak’ta, faal durumda 300 Türk inşaat firması yer alıyor ve Irak’taki inşaat işlerinin büyük kısmı Türk şirketleri tarafından gerçekleştirilmektedir. 22 milyar dolar değerinde 900'e yakın konut, askeri tesis, yol, köprü, baraj, metro gibi altyapı ihtiyaçlarından kaynaklanan bu projelere ek olarak, okul, hastane, üniversite, AVM gibi sosyal tesisler de dahildir. Irak’ın ileriye yönelik yatırım ve yeniden yapılanma hedefleri, tüm sektörler için önemli ticaret fırsatları sunmayı sürdürüyor. Petrol gelirlerini altyapı yatırımlarına ve ithalata yönlendiren Irak, kısa ve uzun vadede Türkiye için gözde bir pazar niteliğine sahip. Bu fırsatları yerinde yakalamak isteyen tüm firmalarımızı IraqBuild Fuarımıza davet ediyoruz." dedi.







Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Yeni konut projeleri