25 / 04 / 2024

İpotekli evlerin satış ilanları arttı!

 İpotekli evlerin satış ilanları arttı!

2018 Ağustos ayı rakamlarına göre, 13 binden fazla gayrimenkule bankalar el koydu. Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine “Gayrimenkul” başlığı altında ilanlar vermeye başladı...


Döviz kurunda yaşanan yükseliş bir çok sektörü zora soktu. Ekonomistler, hükümetin tüm müdahalelerine rağmen, Türkiye’nin ekonomik kriz yaşadığı gerçeği üzerinde duruyor.


Türkiye’de birçok vatandaş borcunu ödeyemediği için gayrimenkullerine el konuluyor. 2018 yılının Ağustos ayında, batık krediler nedeniyle bankaların el koyduğu gayrimenkullerde rekor kırılmıştı.  


Oda TV'de yer alan habere göre, ödenemeyen ticari ve bireysel krediler nedeniyle konuttan, fabrikaya, otelden düğün salonuna, kümesten bağ bahçeye kadar binlerce gayrimenkul bankaların bünyesine geçmişti.


Dev projelere kaynak sağlayan kamu bankları ise el konulan gayrimenkullerde ilk sırada yer aldı. Kamu bankası Vakıf Bank el konulan gayrimenkullerde başı çekerken, onu Ziraat Bankası ve Halk Bank izledi. 


2018 Ağustos ayı rakamlarına göre, 13 binden fazla gayrimenkule bankalar el koydu. Bankalar el koydukları gayrimenkullerin satışı için resmi internet sitelerine “Gayrimenkul” başlığı altında ilanlar vermeye başladı.