29 / 03 / 2024

Hüseyin Tüfek: Konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış oldu!

Hüseyin Tüfek: Konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış oldu!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış olduğunu belirterek, bunun konut yapımındaki kaliteden değil, maliyet fiyatlarına gelen zamlardan kaynakladığını söyledi...


İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Hüseyin Tüfek, konut fiyatlarında yüzde 14 civarında artış olduğunu belirterek, bunun konut yapımındaki kaliteden değil, maliyet fiyatlarına gelen zamlardan kaynakladığını söyledi. 


İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Samsun Sube Başkanı Hüseyin Tüfek, inşaat sektöründe son birkaç yıldır arsa ve malzeme fiyatlarında artış olduğunu kaydetti. Bunun da konut fiyatlarına yansıdığını belirten Tüfek, yüzde 14 artış olduğunu vurguladı. 


KİMSE PANİĞE KAPILMASIN 


Konut fiyatlarındaki artışın satışları engellemediğini belirten Tüfek. "Her yıl yüzde 5 ile 10 arasında enflasyondan kaynaklanan artışlar oluyor. Bu artışlar, inşaat sektörünün maliyetlerine de yansıyınca, bu yıl konut fiyatlarında da yükselmeler oldu. Yüzde 14 civarında yapılan artışlar, konutların kaliteli olmasından değil, arsalara ve malzemelere gelen zamların sonucu ortaya çıktı. Ancak konut fiyatlarında yapılan bu artış, satışları etkilemedi. Samsun'da konut sayısı oldukça fazla, inşaatı devam eden konutlar var. 


İnsanlar bu artış yüzünden paniğe kapılmasın, herkesin kesesine göre konut bulunuyor" diye konuştu. 


Haber Gazetesi