19 / 04 / 2024

Hangi yatırımcı para kazanıyor? Hangi yatırımcı para kazanamıyor?

Hangi yatırımcı para kazanıyor? Hangi yatırımcı para kazanamıyor?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabından "Hangi yatırımcı para kazanıyor? Hangi yatırımcı para kazanamıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...



Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1 'den "Hangi yatırımcı para kazanıyor? Hangi yatırımcı para kazanamıyor?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik analizi...


Hangi yatırımcı para kazanıyor? Hangi yatırımcı para kazanamıyor?


1) Her şeyi bilen ya da bildiğini zanneden yatırımcılar para kazanamıyor. Öğrenmeye açık yatırımcılar para kazanıyor. Çok bilmişlik kaybettiriyor.

 

2) Duyumla ve tüyo ile hareket eden yatırımcılar kazanamıyor. Kendisi araştıran ve soruşturan yatırımcı para kazanıyor.


3) Maceraperest yatırımcıların çoğu iflas ediyor. Ama rasyonel hamle yapan yatırımcılar kazançlı çıkıyor.


4) Bildiklerinin ya da söylediklerinin kendi kendilerine bile faydası olmayan yatırım uzmanlarının sözünü dinleyen ve emrinden dışarı çıkmayan yatırımcılar kaybediyor. Yatırım kararını kendisi alabilenler kazanıyor.


5) Bir yatırım enstrümanının fanatiği olan ya da bir yatırım enstrümanını saplantı haline getirenler kaybediyor. Yatırım yaptığı enstrümanının iyi ve kötü hallerini anlayan kazanıyor.


6) Yaptığı yatırımının gerçeklerini  sorgulayanlar kazanıyor. Sorgulamayanlar kaybediyor.


7) Çok yüksek getiriyi kısa sürede elde etmek isteyenlerin çoğu iflas ediyor. Kazancı zamana yayanlar  ve sabredenler kazanıyor.


8) Çok sık yatırım enstrümanı değiştirenler kaybediyor. Doğru enstrümanda doğru fiyatla alım yapıp sabırla bekleyenler kazanıyor.


9) Aceleyle  ve hızlı karar alanlar kaybediyor. Kararsızlar bir şey kazanamıyor. Ama sakin ve mantıklı karar alanlar kazanabiliyor.


10) Gözünü ekrandan ayırmayanlar ya da gözü kulağı piyasalardan gelecek haberlerde olanlar kaybediyor. Temel mantıkla hareket edeler kazanıyor.


11) Yarın ABD doları hangi gelişmelerde prim yapacak? Hangi gelişmelerde düşüş yaşayacak? konularının analizini yapacağım.  Beğenen ve retweet yapan tüm takipçilerime teşekkür ederim.


Tebernüş Kireçci'nin yazılarını okumak ve yorum yapmak için tıklayın