23 / 04 / 2024

Galatasaray'ın salon projesinin sponsoru NEF oldu!

Galatasaray'ın salon projesinin sponsoru NEF oldu!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, 15 bin kişilik basketbol salonu projesiyle ilgili detayları anlattı. Özbek, bütün izinlerin alındığı projede sponsorun NEF olduğunu açıkladı.


Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı-kırmızılı kulübün her ay gerçekleştirilen olağan divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulundu.


Türk Telekom Arena'nın yanına yapılması planlanan 15 bin kişilik spor salonu hakkın bilgilendirmenin sunulduğu toplantıda konuşan Özbek şunları söyledi:


"15 bin kişilik basketbol salonu için gerekli izinleri aldık. Salonu öyle projelendirdik ki sadece basketbol oynanacak bir salon olmayacak. Farklı etkinliklerin de yapılacağı bir salon olacak. Sadece maç günü yaşayan bir salon olmaktan çıkacak. Hazırladığımız yerler sayesinde burası 365 gün yaşayan bir mekan haline gelecek. Biz bu projeyi yaparken örnekleri inceledik. Galatasaray'a yakışan bir proje olması için dikkat gösterdik. Salon için artık önümüzde hiçbir engel yok, bütün izinler alındı. Projemiz bitmiştir. 1-2 hafta içinde ruhsatı alarak 15.000 kişilik salon inşaatına başlayacağız. Projenin sponsorluğunu NEF firması üstlendi. 7 bin kişilik açık alan, 3750 metre karelik bir inovasyon ve bilim merkezi bile olacak. Sergi ve sanatsal etkinlikler de yapılacak"



Yeni Şafak