29 / 04 / 2024

Ferhat Bakgör: Araplar ev alacaktı ama 17 Aralık'la 50'ye düştü!

Ferhat Bakgör: Araplar ev alacaktı ama 17 Aralık'la 50'ye düştü!

Bakyapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bakgör, Prestij Modern projesindeki 280 dairelik bloka bir Arap yatırımcı konsorsiyumunun talip olduğunu, ancak grubun 17 Aralık sonrasında alacakları daire sayısını birden 50'ye düşürdüğünü ifade etti...


17 Aralık operasyonunun inşaat sektöründeki yankıları sürüyor. Operasyon sonrasında yabancı yatırımcının Türk inşaat sektörüne daha temkinli yaklaşmaya başladığını söyleyen Bakyapı Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Bakgör, "Bursa Osmangazi'de başladığımız Prestij Modern projesindeki 280 daireye bir Arap yatırımcı konsorsiyumu talip olmuştu. Ancak 17 Aralık sonrasında yatırımcıların talebinde birden azalma oldu. 280 daireyi 50'ye düşürdüler. Yabancı yatırımcıdan gelecek para da 60 milyon TL'den 12 milyon TL'ye düştü" dedi. 


DİNİ DARBE SANIYORLAR 

Arap ülkelerinde Türkiye'deki atmosferin çok yanlış aksettirildiğini, döviz ve borsadaki hareketin de tedirginlik oluşturduğunu anlatan Bakgör, "Türkiye'de dini bir darbe oldu sanıyorlar. Biz de onlara işin aslını anlatıyoruz. Hâlâ alımdan vazgeçmiş değiller, gönülleri buradaa ma biraz beklemek istiyorlar" diye konuştu. İç talepte ise herhangi bir azalma olmadığını ifade eden Ferhat Bakgör, "Prestij Modern projesi 918 konut ve 53 işyerinden oluşuyor. Biz 500 civarında daireyi 1 ayda sattık. Yoğun taleple birlikte ilk ayda proje yüzde 8-10 zamlandı. Bu süreçte ev alanlar yüzde 10 prim kazandı" diye devam etti.    


ESENYURT İYİ PRİM YAPTI

Esenyurt'taki İstanbul Prestij Park’ta da satış oranının yüzde 85’i bulduğunu belirten Bakgör, “2400 konutluk projede 2 binden fazla satış oldu. Bu satışların yaklaşık yüzde 15’i de yabancı yatırımcılara oldu. Aynı zamanda proje iyi de prim yaptı. Başlangıçta 119 bin lira olan daireler şimdi 159 bin lira seviyesinde” dedi. 


Akşam