29 / 03 / 2024

Fadıl Akgündüz’ün tahliye talebi reddedildi!

 Fadıl Akgündüz’ün tahliye talebi reddedildi!

Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut dün hâkim karşına çıktı.349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz’e duruşmada mağdurlar bela okudu. Mahkeme ise tahliye talebini reddetti


349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz’e duruşmada mağdurlar bela okudu. Mahkeme ise tahliye talebini reddetti.


Bayrampaşa'daki Caprice Gold ile Maldivler'deki Caprice Maldivler adlı gayrimenkul projelerinde, devre mülk satışı yapılan 349 kişinin dolandırıldığı iddiasıyla yargılanan Fadıl Akgündüz ile yeğeni Mehmet Salih Obut dün hâkim karşına çıktı. İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, 60'ı aşkın müşteki ile yakınları ve tarafların avukatları da hazır bulundu. Akgündüz ve yeğeni Obut, duruşmaya getirildiği sırada müştekiler tepki gösterdi. Dinleyici sırasında bulunan bir kişi, Akgündüz'e, "Allah belanı versin. Yuvamızı yıktın. Utanmadan bir de geliyorsun" diye seslendi. Duruşmada dinlenilen müştekilerden bazıları, birikimlerinin tamamını Caprice Gold projesine aktardıklarını fakat devre mülklerini alamadıklarını, bazıları ise yapılan sözleşmeden doğan kiralarını alamadıklarını anlattı. Mağdurlardan Saime Sözübir, dolandırıldığını öne sürerek, "5 adet devre mülk aldım, bunun karşılığında 250 bin lira ödedim. Dolandırıldım. Şikâyetçiyim" dedi. Tutuklu sanıkların avukatları da tutukluluğun tedbir olduğunu savunarak, müvekkilleri Akgündüz ve Obut'un tahliye edilmesini talep etti. Mahkeme heyeti sanıklar Fadıl Akgündüz ve Mehmet Salih Obut'un tutukluluk hallerinin devamına hükmetti. Heyet, bir önceki celse verilen keşif kararı raporunun beklenmesine hükmederek duruşmayı 31 Ocak 2017'ye erteledi.


Sabah