25 / 04 / 2024

Ev almak isteyenlere 4 ayrı fırsat!

 Ev almak isteyenlere 4 ayrı fırsat!

Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe yapılan art arda kampanyalar ve indirimler ile ev almak da kolaylaştı. Bu kapsamda ev almak isteyenlere 4 ayrı fırsat sunuluyor..


Ekonominin lokomotifi inşaat sektöründe yapılan art arda kampanyalar ve indirimler ile ev almak da kolaylaştı. Öncelikle Bakanlar Kurulu kararıyla konutta KDV ve tapu harcı düşürüldü. Ardından yüzde 1.35 - 1.25 bandındaki konut kredisi faizleri, hükümetin hamlesi ile kamu bankalarının öncülüğünde yüzde 1'in altına indirildi. 


Son yapılan hamlenin başrolünde ise inşaat firmaları yer alı. Elini taşın altına koyan 41 firma 150 projede yüzde 20 indirim yaptı.


 Ev almak isteyenlere 4 ayrı fırsat!


Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, KONUTDER Başkanı Altan Elmas indirim kampanyasıyla ilgili olarak,  "Çarşambadan itibaren satış ofislerinde ciddi bir hareket oldu. Bu kampanya bekleyen ve kararsız olan müşteriyi kararlı hale getirdi" dedi.


 Ev almak isteyenlere 4 ayrı fırsat!


Peş peşe atılan adımlarla konut almak isteyenlere 4x4'lük fırsatlar ortaya çıktı. İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım "Zamsız fiyatları peşin ve kredili satışlarda yüzde 20 indirdik, peşinatı ise yüzde 5'e çektik. Yıl ortalamasında konut satışları geçen yılın üzerinde gerçekleşecek. Kampanyaya başlarken, 15 Haziran'a kadar 1 aylık sürede 3 milyar lira hasılat hedeflemiştik. İlk hafta kampanyaya yoğun ilgi olması nedeniyle hedefi 8 milyar liraya çıkardık" diye konuştu.