23 / 04 / 2024

Ersa Mobilya’nın 2015 sürprizlerini ORGATEC fuarına gösterime sunacak!

 Ersa Mobilya’nın 2015 sürprizlerini ORGATEC fuarına gösterime sunacak!

Türkiye ve uluslararası düzeyde çok sayıda proje gerçekleştiren, kurumsal ofisler, oteller ve kamusal alanlarda mobilyalar tasarlayan ve üreten ERSA Mobilya, 21-25 Ekim 2014 tarihleri arasında Almanya’nın Köln şehrinde düzenlenen Uluslararası Ofis Yönetim ve İç Tasarım Fuarı-ORGATEC 2014’e katılacak.


Fuarda, yeni konseptler, yeni fikirler ve yeni ürünleri sunacak olan ERSA Mobilya unutulmaya yüz tutmuş zanaat ve zanaatkârları konu alan “Tekrarsız” belgesellerini de ilk kez gösterime sunacak.


ORGATEC Fuarı’nın ofis mobilya sektörü için dünya çapında öneme sahip olduğunu ifade eden ERSA Mobilya Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Ata, fuara bu yıl 7’nci kez katılacaklarını kaydetti.

Dünyanın önde gelen ofis mobilya markalarının en yeni ürünlerini sergileyeceği fuar kapsamında kurulacak ERSA Mobilya standında çok sayıda ürün sergileneceğini bildiren Ata, “Uluslararası alanda çalışmalara imza atan bir firma olarak, ofis mobilyasının kalbinin attığı ORGATEC 2014 fuarında Türkiye’yi temsil eden firmalardan olmak bizim için oldukça gurur verici. Fuarda, 2015 yılında ortaya çıkaracağımız yeni konseptimizin lansmanını yapacağız. Ayrıca, yeni Wall dolap, Erdem Akan ve Boğaç Şimşir’le hazırlanan Boxer Grubu ve Alman PE International firması ile sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalar sonucu hazırlanan Ersa Green Line serisinin lansmanını da ORGATEC’de gerçekleştireceğiz. Bunların yanında Ece Oğuz Yalım tasarımı Frame ve Twins ürünleri de sergilenecek” dedi.

 

-“Tekrarsız” ilk kez bu fuarda-

 

Fuarda yalnızca mobilya sergilemeyeceklerinin altını çizen Ata, İKSV Tasarım Bienali kapsamında ERSA Mobilya’nın Kültürel ve Sosyal Sorumluluk markası olan “Box in a Box Idea”ın hazırladığı belgesellerin de ORGATEC’de gösterileceğini vurguladı.

“Tekrarsız” başlığı altında çekilen belgesellerin unutulmaya yüz tutan meslek gruplarını anlattığını ifade eden Ata, şunları söyledi:

“ERSA Mobilya olarak, sadece mobilya üretimi ile uğraşmıyoruz. Kültür sanat aktivitelerine de geniş zaman ayırıyoruz. Bu yıl 1 Kasım-14 Aralık 2014 tarihleri arasında  İstanbul  ’da ikinci kez düzenlenecek İKSV Tasarım Bienali’nin ‘Gelecek artık eskisi gibi değil’ temasını tekrar yorumlayarak Anadolu’da bulunan ve unutulmaya yüz tutmuş zanaat ve zanaatkârları konu alan ‘Tekrarsız’ belgesel serisini hazırladık. Bu belgeselleri de ilk kez ORGATEC’de gösterime sunacağız.”


 

1958 yılında, Metin Atabey Ata tarafından kurulan ERSA Mobilya, güvenirliği ve kalitesiyle ofis mobilyası üreticileri arasında önemli bir yere sahip. Ankara'da 70'i beyaz yakalı, 400 kişiyle üretim yapan, alanında çok başarılı tasarımcılarla hizmet veren ERSA Mobilya, kamu kurum ve kuruluşları, büyük özel sektör kuruluşları, eğitim ve yurt merkezleri, hastane, otel gibi mekânların mobilya tasarımları yapıyor.

ABD, Avrupa, Rusya, Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerine ihracat yapan ERSA Mobilya’da şu an ailenin 3 kuşağı da yönetimde bulunuyor.

Ofis mobilyalarının yanı sıra, koltuk ve kanepe gibi oturma elemanları da üreten ERSA Mobilya’nın ürünleri arasında; masa, çoklu çalışma grupları, konsol, keson ve sehpanın yanı sıra bölme panel sistemleri, evrak, arşiv ve soyunma dolapları bulunuyor.