24 / 04 / 2024

Emlak GYO'nun otelini Starwood Grubu işletecek!

Emlak GYO'nun otelini Starwood Grubu işletecek!

Ege Yapı'nın Emlak GYO ile birlikte hasılat paylaşım modeliyle Bağcılarda inşa ettiği Batışehir Projesi' ndeki otel, Starwood Grubu'na bağlı Four Points by Sheraton tarafından işletilecek...


Ege Yapı'nın Emlak GYO ile birlikte hasılat paylaşım modeliyle Bağcılarda inşa ettiği Batışehir Projesi'ndeki otel, Starvvood Grubu'na bağlı Four Points by Sheraton tarafından işletilecek. Ever Grubu tarafından 20 yıllığına Emlak GYO'dan kiralanan otel için 20 milyon euro kira ödenecek. 

Anlaşmanın imza töreninde konuşan Ever Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Selen Ersü, 2000 yılında kurulan şirkederinin Mega Rezidans Projesi ile turizm sektörüne adım attığım söyledi. Ersü, 2011'de ise İzmir'de bir oteli 42 yıllığına kiralayarak Ramada ile anlaştıklarını söyledi. Türkiye'deki ilk 'Four Points By Sheraton'mı açmak üzere Starvvood ile anlaştıkları için çok mutiu olduğunu aktaran Ersü, "Batışehir Projesi, İstanbul'daki ayrıcalıklı konumu ve çok amaçlı tesisleriyle markamıza uyum sağladı" diye konuştu. 

Oteli 10+10 yıl şeklinde kiraladıklarım kaydeden Ersü, "2015'te açılacak otel için 20 yıllığına Emlak GYO'ya 20 milyon euro kira vereceğiz. Emlak GYO'dan otel kiralayan ilk firmayız" dedi. Ersü, 36'sı süit 144 odaya sahip Four Points by Sheraton İstanbul Batışehir Otel'de gecelik konaklama fiyatının ise 80 euro civarında olmasını beklediklerini söyledi. Bu yıl bitmeden Kocaeli'nde yeni bir markayla anlaşma yapacaklarını, 2014'te ise Anadolu yakasında bir otel daha açacaklarını kaydeden Ersü, "Böylece 10 yıl içinde 330 milyon euroluk yatırım yaparak 5 bin yatak kapasitesine ulaşacağız" dedi. Starvvood Avrupa, Orta Doğu Kıdemli Direktörü Murat Yılmaz da İstanbul'da Sheraton Maslak, Sheraton Ataköy, W İstanbul ve Le Meridien Etiler olmak üzere 4 oteli, Türkiye'de ise 10 oteli işlettiklerini kaydetti. Starvvood'un ayrıca Sheraton Çeşme, Sheraton Ankara ve Lugal Ankara'yı da işlettiğini aktaran Yılmaz, "Sheraton Bursa ve Aloft zincirinin Türkiye'deki ilk oteli Aloft Bursa ile bu kente girdik. Sırada Sheraton Adana var. Markanın ilk oteli olacak St. 

Regis İstanbul ve Sheraton Samsun da 2014'te açılışı yapılacak tesisler arasında yer alıyor" dedi. 


Dünya Gazetesi