20 / 04 / 2024

Bakan Canikli Şeffaflık Paketi'nin ertelendiğini açıkladı!

 Bakan Canikli Şeffaflık Paketi'nin ertelendiğini açıkladı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini çeken ‘Şeffaflık paketi’ için Erdoğan baskın çıktı. Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, katıldığı bir programda mal bildirimi ve imar düzenlemelerini de içeren ''Şeffaflık Paketi''nin ertelendiğini açıkladı.



Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıkladığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tepkisini çeken ‘Şeffaflık paketi’ için Erdoğan baskın çıktı. Gümrük Bakanı Nurettin Canikli, katıldığı bir programda mal bildirimi ve imar düzenlemelerini de içeren ''Şeffaflık Paketi''nin ertelendiğini açıkladı. Canikli "Bu paketin seçim öncesi yasalaşması zaten kolay görünmüyordu. Esas olan kararlılıktır, seçimden sonra hayata geçirilmesidir” dedi. Öte yandan “Zaten yasalaştırılması konusunda zaman konusunda bir açıklama yapılmamıştı" iddiasında da bulundu.


Ancak Canikli’nin bu iddiasına rağmen Başbakan Ahmet Davutoğlu, paketi açıkladığı 14 Ocak günü, imar planlarında oluşan değer artışlarından doğacak olan gelir düzenlemesinin açıklamadan itibaren geçerli olduğunu söylemişti. Pakette Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin il başkanlarının dahi TBMM'ye mal bildiriminde bulunması öngörülmüştü.


15 Ocak’ta ise, basına kapalı bir toplantıda Erdoğan paket hakkında “Mal bildirimini il, ilçe başkanları düzeyine indirirseniz, bu görevi üstlenecek kişiyi bulamazsınız. İnşaat sektörü ekonominin lokomotifidir. İmarda yapılan düzenlemelerin bu sektöre zarar vermemesi gerekir” demişti.


Birgün