23 / 04 / 2024

Avrupa İnşaat Konforist öğrenci yurdu inşa edecek!

 Avrupa İnşaat Konforist öğrenci yurdu inşa edecek!

Konut, ofis gibi yaygın gayrimenkul araçlarının dışına çıkan yatırımcılar, yurtlara yöneldi. Genç nüfus nedeniyle büyük talep olan yurt yatırımlarına Avrupa İnşaat, Konforist ile giriş yaptı.



Konut, ofis, otel, alışveriş merkezi gibi gayrimenkul potansiyeli yüksek olan Türkiye'de son dönemde öğrenci yurtları ön plana çıkmaya başladı. Özellikle yabancıların radarında olan yurtlar, genç nüfusa sahip Türkiye'de gelişen ve getiri vaad eden bir yatırım aracı olarak görülüyor. 


Türkiye'de öğrencilerin yüzde 40'ı ikamet ettikleri şehrin dışında bir üniversitede okuyor. Yaklaşık 3 milyon üniversite öğrencisinin bulunduğu Türkiye'de devlet yurtlarında 307 bin, özel yurtlarda ise 220 bin öğrenci kalıyor. Geri kalanı ise ya bir ev kiralıyor ya da apartlara yöneliyor. 


Geçtiğimiz yıl çıkan öğrenci evi tartışmalarından sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtların kapasitesini artırmaya ve apartlara standart getirmeye karar verdi. Rakamlar, Türkiye'de çok büyük bir yurt ihtiyacının olduğunu ortaya koyuyor ve yapılan çalışmalarda bu tip yatırımların hız kazanacağı vurgulanıyor. Yüksek standartlı Öğrenci yurtların daki potansiyeli gören gayrimenkul yatırımcıları da bu alana yatırım yapmaya başladı. Bu yatırımcılardan biri de inşaat sektöründe uzun süredir mühendislik, danışmanlık ve müteahhitlik hizmetleri veren Avrupa İnşaat. 4 ortağıyla birlikte Avrupa Özel Yurt Yatırımları adında yeni bir şirket kuran Avrupa İnşaat, standartları yüksek yurt yatırımları yapmak için kolları sıvadı. 5 yıldızlı otel mantığında, öğrencilerin tüm istek ve ihtiyaçlarını karşılamak üzere yurt yatırımları tasarlayan Avrupa İnşaat, projelerinden ilkini  İstanbul  Alibeyköy'de Bilgi Üniversitesi'nin karşısında inşa ediyor. Konforist adındaki bu ilk yatırım, kız öğrencilere hitap ediyor. Aynı konseptte ancak farklı bir isimle erkek öğrencilere yönelik olacak yurdun projesi üzerinde de çalışmalar yapılıyor. 


Öğrencilere soruldu Avrupa İnşaat Yönetim Kurulu Başkam Ediz Giray, yurt işletmeciliğine farklı bir anlayış ve kalite getirme hedefi ile yola çıktıklarım belirterek, "Daha önce yapılmayan ve bir öğrenci yurdunda olması gereken her türlü detayı ve lüksü içeren projeler gerçekleştirmek istedik. 


Tüm detaylar öğrencilere sorularak yapıldı. Odaların büyüklüğü, mutfak ihtiyaçları, mutfakta bulunması gereken küçük ev aletlerinden aynı odada kalanların özel cilan sınırlamasına kadar herşey soruldu." 100 milyon lira yatırım Ediz Giray, İstanbul'da vakıf üniversitelerinin yoğunlukta olduğu Tuzla, Maltepe, Göztepe, Alibeyköy gibi bölgelerde yer almayı istediklerini ifade ederek, hedeflerinin 2020 yılma kadar 5 yurda ulaşmak olduğunu söyledi. 


Giray, her biri 20 milyon lira olan yurtlara toplam 100 müyon lira yatırım yapmayı planlıyor. Beyazıt ve Avcılar gibi devlet üniversitelerinin çevresini de araştıran Giray, bu çevrede de olmak istediklerini söyledi. 

Konforist'in yüzde 90ı doldu ^oHm döne- kuzı, sauna, f tnes YENİ eğitim-ögretım done minde hizmete g.recek olan Alıbeyköy'deki Konforist, 23 ^apasltesljete iki kişilik, üç kişilik ve dort kışı lik odaları olan ve Kiklerden oluşan 125 odaya sahip.  Ayrıca. VIP odası ve engeli' odası İle de öğrencilere özel hizmetler sunuyor Kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, hamam ve jakuzi, sauna, fitness salonu, kuaför, market, restoran, kafe, bilgisayar odası, etüd salonu, cep sineması, play station odası, hobi mutfağı ve copy center gibi birçok imkanı bir arada sunan Konforist, lokasyon itibariyle de Bilgi, Haliç, Kadirhas gibi birçok üniversiteye yakın. Şu anda yüzde 90 doluluğa sahip olan yurtta, aylık kişi başı kiralar 1.000 ile 2 bin 100 lira abasında değişiyor. 


Vatan 




Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri