29 / 04 / 2024

Atlas Group Mekke'nin yeni şehir projesinin iki etabını inşa edecek!

 Atlas Group Mekke'nin yeni şehir projesinin iki etabını inşa edecek!

Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, Mekke’deki yeni şehir projesinde yer alacaklarını söyledi. Suudi Arabistan’da yapımına başlanacak olan 128 bin konutluk ‘Mekke Gate Projesi’ne imza atacak...



Türk şirketi Atlas Group, Suudi Arabistan’da yapımına başlanacak olan 128 bin konutluk ‘Mekke Gate Projesi’nde yer alacak.


Toplam 2 milyar dolarlık bu projenin iki etaplık kısmına imza atacaklarını belirten Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, yabancı ortakları ile birlikte yakında projenin inşasına başlayacaklarını söyledi. Mehmet Ceylan’ın açıklamasına göre proje kapsamında inşa edilecek daireler dünya genelinde satışa sunulacak. Mekke Gate projesinin Harem Bölgesi’nde yer alması nedeni ile sadece Müslüman olanlar burada yaşayabilecek. Toplam 20 etaptan oluşan Mekke Gate Projesi’nde üniversiteler, oteller, iş merkezleri, spor kompleksleri, yeşil alanlar yer alıyor. Mekke ile Medine arasındaki hızlı tren inşaatı da devam ediyor. Mekke Gate Projesi’ne ulaşım hızlı trenle sağlanacak. Kâbe’ye 13 kilometre mesafedeki projede 24 saat süreyle servisler çalışacak. Mekke Gate Projesi, harem sınırları içinde toplam 8,9 milyon metrekarelik bir alana kurulurken Mekke içindeki diğer projelerle de entegre olarak hayata geçirilecek. Yeni şehrin iki etabını Atlas Group yapacak.


    Türkiye’de Nisbetiye On Projesi’ne imza atan şirket, 2014 yılının ilk aylarında Bodrum Yalıkavak’ta 62 bin metrekare üzerinde yeni bir projeye ve Sakarya Karasu’da 4.000 dönümlük arazi üzerinde bir organize sanayi inşa etmeye hazırlanıyor.


    Atlas Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ceylan, Türkiye’de inşaat kalitesinin Marmara Depremi’ne kıyasla arttığını kaydetti. Ceylan, “Depremden alınan dersler, yapı kalitesinde büyük gelişim sağladı. Özellikle metropollerde marka projelerle büyük adımlar atıldı.” dedi. Türkiye’den 100 dolara Çin’e satılan mermerin 5 parçaya bölünerek geri döndüğünü belirten Ceylan, “Çin 100 dolara aldığı mermeri 5 parçaya bölerek bize her parçayı 100 dolara satıyor. Türk işadamları işbirliği yaparak ve yurtdışına çıkan bütün parayı ülkemize kazandırmalı. 270 kalem üründe Ar-Ge ile marka oluşturmalıyız.” dedi.


Zaman Gazetesi



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler