28 / 03 / 2024

Astay Gayrimenkul'ün pasif evleri ödül aldı!

 Astay Gayrimenkul'ün pasif evleri ödül aldı!

Astay Gayrimenkul, “Enerji verimliliği uygulama merkezi: Pasif Ev” projesi ile Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 il 81 proje etkinliğinde ödüle layık görüldü...


Türkiye’nin önde gelen konut ve turizm projelerinin yatırımcısı Astay Gayrimenkul’ün, gerçekleştirdiği sürdürülebilir kurumsal sosyal sorumluluk çalışmaları ödüllendirildi. Astay, konutta enerji verimliliğine yeni bir bakış getiren Pasif Evler projesi ile Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen 81 İl 81 Proje etkinliğinde en iyi Leonardo Da Vinci Projesi seçildi.


Abant İzzet Baysal Üniversitesi bünyesinde yapımına başlanan ve Astay Gayrimenkul Varlık Yöneticisi Mehmet Doğan’ın proje koordinatörlüğünü yürüttüğü “Enerji verimliliği uygulama merkezi: Pasif Ev” projesi Bolu ilini temsilen etkinliğe katıldı. “Pasif Evler” Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından 81 ildeki projeler arasında değerlendirildi.  Avrupa Birliği Bakanlığı’na bağlı Türk Ulusal Ajansı’nın Türkiye’nin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları’na kabul edilişinin 10. yılı dolayısı ile İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği 81 İl 81 Proje etkinliğinde ödül kazananlara başarı plaketleri Sn. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edildi. 

“Enerji verimliliği uygulama merkezi: Pasif Ev”, 500 m2 lik arsada 200 m2den 3 katlı  çevreye duyarlı, enerji verimliliği sağlayan pasif ev standartlarında yapılacak. Merkez, ısıtma ve soğutma için kullanılan enerjiden  %90 oranında tasarruf yaparak yılda metrekare başına 15Kwh altında enerji harcayacak. 


Yıllık ısıtma/soğutma için 1,5 lt/m2 veya 1,5m3 doğalgazın yeterli olacağı ultra düşük enerjili eğitim merkezi harcadığı enerjiyi yenilenebilir enerji kaynaklarından elde ettiği için sıfır karbon emisyonu sağlayarak doğaya dost bir yapı sistemi sunuyor.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler