26 / 04 / 2024

Art-Mim'in başarısı Türkiye sınırlarını aştı!

Art-Mim'in başarısı Türkiye sınırlarını aştı!

Antalya’da kurulan Art-Mim, özellikle otel projelerine attığı imzalar ile dikkat çekiyor. Art-Mim, Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesi hayata geçirdi.


Yüksek İç Mimar G. Hakan Külahçı'nın Antalya'da kurduğu Art-Mim, önce Antalya'da, sonra Türkiye'nin farklı şehirlerinde ve son olarak yurt dışında 100'ün üzerinde otel projesine imza attı. 


Antalya’da kurulan ve dünden bugüne birçok proje içinde yer alan Art-Mim, özellikle otel projelerine attığı imzalar ile dikkat çekiyor. Türkiye’deki tasarımları ile göze çarpan projeler içinde yer alan Art-Mim'in Antalya’daki başarısı Türkiye sınırlarını aştı.


Forbes'te yer alan habere göre, Tasarım felsefesinin temeli, farklı, çarpıcı ve göze hitap eden fonksiyonel tasarımlarla dolu uzun ömürlü mekanlar yaratmak olan Art-Mim, bugüne dek 100’ün üzerinde otel projesinde yer almış. Antalya başta olmak üzere Türkiye genelinde önemli projeler içinde yer alan Art-Mim, bu başarısını, KKTC, Rusya, Ukrayna, Cezayir, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Avusturya’ya da taşıdı.


FARKLI YAŞAM ALANLARI YARATMAYI SEVİYOR

Ele aldığı projelerde fark yaratmayı kendine hedef edinmiş olan Art-Mim, çağdaş projelere imza atarken özgünlük unsurunu da koruyarak her defasında yepyeni ve farklı bir yaşam alanı yaratmayı başarıyor.


HEM MODERN HEM KLASİK


Projenin ihtiyaçlarına uygun şekilde her projede farklı bir tarzı benimsemeye özen gösteren Art-Mim’in portfolyosunda hem modern, hem klasik tasarımlar yer alıyor. Tecrübeli ve geniş ekibiyle Art-Mim, son tasarım teknolojilerine yer vererek her defasında çevresiyle uyumlu ve özgün projeler tasarlıyor. Art-Mim hakkında kurucusu Yüksek İç Mimar Hakan Külahçı ile konuştuk.


ÜNLÜ OTELLERE İMZA ATTI

Son dönemde Barut Acanthus & Cennet Hotel, Elexus Hotel & Resort & Spa, The St. Regis İstanbul, Four Points Hotels By Sheraton, Sirene Luxury Hotel, Royal Adem &Eve Hotel, Shangri-la Bosphorus Hotel, CVK Park Bosphorus Hotel, Mardan Palace Hotel gibi 100’ün üzerinde proje içinde yer aldıklarını söyleyen Hakan Külahçı, “Projelerimizi konsept proje veya anahtar teslim proje olarak gerçekleştiriyoruz. Ahşap ve mermer işçiliği üzerine kurulu fabrikamız ile uygulama projelerimizi tamamlıyoruz” diyor.


FARKLI PROJELERDE YER ALIYOR

100’ün üzerinde otel projesine imza atan Külahçı, dahil olacağı projelerde aradıkları kriterleri de açıkladı: “Bizim Art-Mim olarak tasarım felsefemizin temeli, farklı, çarpıcı ve fonksiyonel tasarımlarla uzun ömürlü mekanlar yaratmak. Bu sebeple projenin hedefinin ‘farklı olmak’ olması bizim en önemli kriterimizden.”


KALICI TASARIMLAR

Art-Mim, fark yaratan bir marka olarak hep dikkat çekti. Bu özelliklerini taklitten kaçınarak koruduklarını söyleyen Hakan Külahçı, “Bu da takdir edersiniz ki bilgi doygunluğu gerektiren bir iştir. Yeniliklere açık olmak ve sürekli kendimizi geliştirmek hedeflerimiz arasındadır. Tasarladığımız projelerde genel olarak doğal malzemeler kullanıyoruz. Naturel taşlar, mermerler, naturel kumaşlar... Bu malzemeleri kullanarak tasarımlarımızı kalıcı hale getiriyoruz ve tasarladığımız mekanların güncelliğini sağlıyoruz” dedi.


TURİZM VE TURİST PROFİLİ

Yıllar ilerledikçe turizm ve turist profili de değişim gösterdi. Bu değişikliklere nasıl ayak uydurduklarını söyleyen Külahçı: “Yerleşimden malzemeye her şey değişiklik gösteriyor. Projelerini yaptığımız oteller, misafirlerin beklentilerine göre değişiklikler yaptıkları için ihtiyaçlar değiştikçe tasarımlar da onunla doğru orantılı değişmekte. Tasarım sırasında belirlediğimiz temel ilkelerimiz de gelecek turist profili, çevre koşulları, genel konsept gibi kriterlere bağlı olarak şekillenmektedir. Bu sebeple turizm ve turist profili bizim için önemlidir.


ÇEVREYE DUYARLI

Günümüzde, özellikle güneyde yabancı misafirler çevreye daha duyarlı davranıyorlar ve öncelikli tercihlerinde sürdürülebilirlikle ilgili kriterleri de var. Biz kendi yapmış olduğumuz anahtar teslim tasarımlarımızda mümkün olduğu kadar çevreye duyarlı malzemeleri uygulamaya çalışıyoruz.”


HER TÜRLÜ DETAYA HAKİM

Art-Mim, klasik ve modern tasarımlara imza atabiliyor. Külahçı bu özelliklerini şöyle yorumluyor: “Bu durum işimizi zorlaştırmıyor. Aksine bizim mesleğimizden zevk almamızı sağlayan yanı budur.


Kendimizi sürekli geliştirmeye çalışmak bizi dinç tutuyor. Her şeyden önemlisi klasik tasarım yapabilmek bir ayrıcalıktır. Doğru bir şekilde yapabilmek çok önemlidir. Çünkü her türlü detaya hakim olmanız gerekir. Bu da bizim tasarım yönümüzü güçlendirerek her türlü konsepte yaratıcılığımızı arttırıyor.”


"HAYALLERİMİZDEN VAZGEÇMİYORUZ"

“Art-Mim olarak ilerleyen dönemde yeni ve hayalini kurduğunuz bir proje var mı?” sorusuna “Tabi ki var” diye cevap veren Külahçı, açıklamalarına şöyle devam etti: “Tasarım yapmak ruhunuza işlediği zaman doğada gördüğünüz her şey sizin için ayrı bir anlam ifade etmeye başlar. Bizler de bu döngüyü her projede aynı heyecan ve istekle sürdürüp, hayallerimizden vazgeçmeyerek yeni ve farklı projeler üretmeyi hedefliyoruz."



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler