28 / 03 / 2024

Araplar rotayı Karadeniz'e çevirdi!

Araplar rotayı Karadeniz'e çevirdi!

Tatillerini Karadeniz'de geçiren Araplar, şimdi de dev inşaat projeleri için geliyor. Dubaili Green Valley, 60 milyon dolarlık yatırımla Trabzon'da 604 daireli konut projesi geliştirecek. Hedef ise zengin Araplar...


Tatillerini Karadeniz'de geçiren Araplar, şimdi de dev inşaat projeleri için geliyor. Dubaili Green Valley, 60 milyon dolarlık yatırımla Trabzon'da 604 daireli konut projesi geliştirecek. Hedef ise zengin Araplar.


Tatil tercihlerini Karadeniz'den yana kullanan Araplar, Mütekabiliyet Yasası'yla birlikte bölgeye yerleşmeye başladı. Son dönemde Rize, Trabzon, Giresun gibi kentlere akın eden Araplar, burada yaşamaya karar verince kendi gayrimenkul projelerini gündeme aldılar. Bu yönde ilk adımı atan firma ise Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Green Valley Real Estate şirketi oldu. Firma Trabzon'da Karadeniz Bölgesi'nin en büyük konut projesine yakında başlayacağını duyurdu. Karadeniz kıyısında yer alacak projenin 60 milyon dolara mal olacağını kaydeden Green Valley Real Estate'in patronu Wiaam Rabah, iki fazdan oluşacak büyük bir proje yapacaklarını belirtti. 


HEDEFTE KÖRFEZ VAR 


Şirketin resmi sitesinde yer alan açıklamada Wiaam Rabah, "Projede Körfez ülkelerinin yanı sıra Mısır, Lübnan, Suriye gibi ülkelerde yaşayan Araplar'ı da hedefliyoruz" dedi. İki fazdan oluşacak projede toplam 36 bina ve 604 daire yer alacak. İlk fazı oluşturacak 29 binada 464 daire yer alacak. İkinci aşamada ise 7 bina ve 140 dairelik lüks kısım hizmete girecek. 


YATIRIMLIK PROJE


Türkiye'de gayrimenkul piyasasındaki potansiyeli gördüklerini, Trabzon projesiyle de bir yatırım fırsatı sunduklarını dile getiren Wiaam Rabah, "Körfez ülkeleri vatandaşlarına da geri dönüşü yüksek olan bir yatırım şansı sunuyoruz" diye konuştu. Projede restoranlar, süpermarketler, fitness salonları, çocuk oyun parkları, yüzme havuzları gibi sosyal bölünmeler de yer alacak.



Kerim Ülker/ Sabah Gazetesi