24 / 04 / 2024

Ankara Oran’daki Maliye lojmanlarını Kuzu Grup dönüştürüyor!

 Ankara Oran’daki Maliye lojmanlarını Kuzu Grup dönüştürüyor!

TOKİ’nin Ankara, Oran’daki Maliye Lojmanları arsasının ihalesini Kuzu Grup kazandı. 215 milyon 250 bin TL idare payı teklifi ile ihaleyi kazanan Kuzu Grup, eski Maliye lojmanlarını yerine konut, AVM ve otele dönüştürecek...


Ankara Oran’daki Maliye Bakanlığı lojmanlarının bulunduğu arsa için, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı usulüyle yaptığı ihalede en yüksek teklifi veren Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş. ihaleyi kazandı. Kuzu Toplu Konut İnşaat A.Ş., 21 Şubat’ta TOKİ tarafından yapılan ihalenin 2. Oturumunda arsa için 615 milyon TL Toplam Satış Geliri teklifinde bulunurken, Arsa Karşılığı İdare Payı Oranı olarak yüzde 35, Arsa Karşılığı İdare Payı Tutarı olarak da 215 milyon 250 bin TL teklifte bulunmuştu.


Lojmanlar ekonomiye kazandırılacak


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu,  ihalesini kazandıkları Ankara Atakent Devlet Mahallesi’nde bulunan eski Maliye lojmanları arsasının, Maliye Bakanlığı’nın şehir merkezlerindeki kamu lojmanlarının ekonomiye kazandırılması projesinin ilk uygulaması olduğunu kaydetti. Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile TOKİ arasında imzalanan protokol kapsamında Başkent’in gözde yerleşim yerlerinden Orandaki Atakent Devlet Mahallesi’nde bulunan ve 182 bürokratın ikamet ettiği lojmanların TOKİ’ye devredildiğini hatırlatan Özen Kuzu, “TOKİ’nin bu değerli arsa için gerçekleştirdiği arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı ihalesinde en yüksek teklifi vererek kazandık. Eski Maliye lojmanlarının bulunduğu arsa Turan Güneş Bulvarı’na paralel ve eski milletvekili lojmanlarının bulunduğu alan üzerine inşa edilen konut projesinin hemen yanında yer alıyor” dedi.


Lojmanların yerinde 3 fonksiyonlu karma proje yükselecek


İhalesini kazandıkları eski Maliye lojmanları arsasının emsale esas toplam inşaat alanının 61 bin 460 metrekare olduğu bilgisini veren Özen Kuzu, “Oran, Ankara’nın en merkezi noktalarından biri. Kuzu Grup olarak bu bölgeye prestijli bir proje kazandırmayı hedefliyoruz. Hayata geçireceğimiz projemiz 3 fonksiyonu içinde barındıran, konut, otel ve alışveriş merkezinden oluşan karma bir olacak. TOKİ ile arsa satışı karşılığı gelir paylaşımı modeliyle hayata geçireceğimiz proje, kamuya da önemli bir gelir sağlayacak” diye konuştu.


Proje için mimari proje yarışması yapılacak


Özen Kuzu İstanbul’da Spradon, Ankara’da ise Parkvadi markalarıyla birçok gayrimenkul projesi tamamladıklarını hatırlatarak, İstanbul’da Spradon Vadi projesin devam ettiğini hatırlattı. Kuzu Grup olarak projelerde mimariye önem verdiklerini vurgulayan Özen kuzu, Ankara’nın en prestijli bölgelerinden Oran’da prestijli ve başkent Ankara’ya değer katacak bir proje gerçekleştirmek istiyoruz. Bu amaçla 5 yerli mimarlık grubunun davetli olacağı mimari proje yarışması gerçekleştireceğiz. Oran’da yükselecek projemize bu mimari proje yarışması sonrasında karar vereceğiz diye konuştu.



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016