18 / 04 / 2024

Anadolu yakasında ofisler 3 yılda 3 milyon metrekareyi bulacak!

Anadolu yakasında ofisler 3 yılda 3 milyon metrekareyi bulacak!

OFİSLERDE Anadolu yakası atağa geçti. Yıllardır Avrupa yakasının açık ara önde olduğu ofis projelerinde durumlar eşitlenecek. Anadolu yakasında ofisler 3 yılda 3 milyon metrekareyi bulacak...


İSTANBUL’da inşaat halindeki yeni ofis projeleri de dahil olmak üzere 3.5 milyon metrekare ofis stoku mevcut. Bunların 1.4 milyonu Anadolu, 2.1 milyonu ise Avrupa yakasında. Ancak son dönemde Anadolu yakasında hayata geçen projeler ofis sektöründeki metrekareleri eşitleyecek. 3 yılda Anadolu yakasına 1 milyon 520 bin, Avrupa yakasına ise 1 milyon 519 bin metrekare ek ofis gelecek.  3 yıl sonunda ise iki yaka arasındaki uçurum kaybolacak ve İstanbul’daki toplam ofis alanı 6.5 milyon metrekareyi bulacak.


Ataşehir’deki İstanbul Finans Merkezi projesi bölgede 1 milyon metrekare yeni ofis alanı yaratacak. Kadıköy-Maltepe hattının metro yatırımı ile öne çıkması da Anadolu yakası için destekleyeci bir unsur oldu. Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, Avrupa yakasında Levent - Etiler -Maslak aksının, Anadolu’da ise Ümraniye Kadıköy ve Kozyatağı’nın en yüksek birim kira değerine sahip ilçeler olduğunu söyledi. Yeni ofis gelişim bölgesi olan Kartal – Maltepe aksının şimdilik diğerlerine göre düşük ofis birim metrekare kira değerine sahip olduğunu belirten Yazıcı, fiyatların giderek arttığına dikkat çekti. Ofiste arz fazlası olabileceği konusunda uyarıda bulunan Yazıcı, “Şirketleri konutlardan çıkaracak bir yasal girişim olmazsa gelecek ofis stoku bence 10 senede ancak tatminkâr bir doluluğa ulaşır” dedi.


Hürriyet / Gülistan Alagöz



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri