29 / 03 / 2024

Alzamil-Fuzul-Seha-Adese Ortaklığı Hoşdere projesi için imzalar atıldı!

 Alzamil-Fuzul-Seha-Adese Ortaklığı Hoşdere projesi için imzalar atıldı!

Fuzul Grup, Seha Yapı ve Suudi Arabistan merkezli Al-Zamil Gayrimenkul tarafından oluşturulan konsorsiyumun kazandığı ihale hakkında son aşamaya gelindi ve imzalar atıldı.


Başakşehir Belediyesi tarafından Başakşehir’in merkezinde bulunan 115 bin metrekarelik arazi için düzenlenen ihalede; Fuzul Grup, Seha Yapı ve Suudi Arabistan merkezli Al-Zamil Gayrimenkul tarafından oluşturulan konsorsiyumun kazandığı ihale hakkında son aşamaya gelindi ve imzalar atıldı. 2016 yılının ilk yarısında inşaat çalışmalarına başlanması planlanan karma projenin 2018 yılı içinde bitirilmesi planlanıyor.



1 milyar 42 milyon TL ciro bedeli ile kazanılan Başakşehir ihalesinin tarafları arasında tüm imza süreçleri tamamlandı. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fuzul Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, İttifak Holding CEO’su Tahir Atila, Seha Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Saylık ve Al-Zamil Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhamid Abdullah Al- Zamil’in bir araya geldiği günün sonunda ihale ile ilgili tüm imzalar atıldı.


Şimdiden Başakşehir’in en büyük yaşam alanlarından biri olarak anılan projenin karma yapıda 1500 adet konut ve çok sayıda ticari üniteyi kapsaması planlanıyor. Başakşehir bölgesinin değerlenmesinde büyük rol oynayacak olan proje için titizlikle çalışmalar başladı. 4 ayrı firma tarafından mimari konsept projelerinin tamamlanmasının ardından seçilen proje ile 2016 yılının ilk yarısında inşaata başlanması öngörülüyor.