27 / 04 / 2024

Altınbaş Holding 1 milyar liralık yatırım yapıyor!

 Altınbaş Holding 1 milyar liralık yatırım yapıyor!

Altınbaş Holding, Türkiye'nin geleceğine olan güvenini aldığı dev yatırım kararıyla gösterdi. 5 yılda 1 milyar liralık yatırıma hazırlanan holding, 250 milyon dolarlık bölüme bu yıl başlıyor..


Türkiye'nin önde gelenfirmalarından Altınbaş Holding, büyümesini dev bir yatırımla taçlandırmak için düğmeye bastı. Holding, 5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım planladığını açıkladı. Yatırımın 250 milyon doları bu yıl hayata geçirilecek. Mücevherat sektöründe Altınbaş ve Assos markalarıyla faaliyet gösteren holding, altın rafinerisi işini ve akaryakıt şirketi Alpet'i büyütme hedefiyle çalışıyor. Bir yatırım bankası kurmak da grubun planları arasında. 5 yıl içinde halka açılmayı planlayan holding mücevherat, finans, petrolgaz, lojistik ve eğitim olmak üzere 5 ana dalda faaliyet gösteriyor. 

İKİNCİ ÜLKEMİZ YOK 

6 erkek ve 3 kız kardeşin yönetimindeki Altınbaş Holding'de erkek kardeşler sırayla yönetim kurulu başkanlığı görevine geçiyor. Son olarak eşit hissedar olan kardeşlerden Vakkas Altınbaş Yönetim Kurulu Başkanlığı bayrağını İmam Altınbaş'tan devraldı. Onursal Başkan Ali Altınbaş ise ağırlıklı olarak Kemerburgaz Üniversitesi'yle ilgileniyor. Holdingin Onursal Başkanı Ali ve Vakkas Altınbaş, büyüme planlarını anlattı. "Bizim ikinci bir ülkemiz yok" diyen Ali Altınbaş, "Ülkenin geleceğine inanıyoruz. Son günlerde yaşanan olayları da kriz olarak görmüyoruz" dedi. Operasyonlar sırasında yapılan muamelenin işadamlarını rencide ettiğini söyleyen Altınbaş şunları söyledi: "Yapılanlara şaşırıyoruz. İşadamının parasını al, itibarını alma. İtibarını yok ederseniz işadamı çöker. Ali Altınbaş'ın malı onun değildir. Bu ülkeyi yönetenler böyle bakmalı. Devlet bir organizmadır. Yapılanlarla bütün vücut hasta olur." Ali Altınbaş, mevcut altın rafinerisinin potansiyelini iki katına çıkarmayı amaçlayan bir yatırıma başlayacaklarını ve yıllık 50 ton altın kapasitesine ulaşacaklarını belirtti. Ali Altınbaş, "Ayrıca bu tesiste elektronik ürünlerdeki altın, gümüş ve platin gibi değerli madenleri ayrıştıracağız. Bu işlemlerleyılda ekonomiye 50 kilogram altın kazandıracağız" diye konuştu. 


HASTANE PLANI GÜNDEMDE 

Ali Altınbaş, 3 yıl önce eğitime başlayan Kemerburgaz Üniversitesi'nin 2 bin 850 lisans, 450 master öğrencisi olduğu bilgisini verdi. Altınbaş, Bahçelievler'deki Medical Park Hastanesi'yle 5 yıllık bir anlaşma yaptıklarını, buradaki gidişata göre Kemerburgaz'da hastane kurma planlarının olduğunu söyledi. 


100 YENİ ALPET İSTASYONU AÇILACAK

Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş, holdingi 5 yıl içinde halka açmayı planladıklarını anlattı. Altınbaş, "Öncelikle akaryakıt sektöründeki şirketimiz Alpet'te önemli yatırımlar yapacağız. Arnavutluk, KKTC ve iç piyasada hizmet veren Alpet'te isim hakkı vermek yerine istasyonları kendimiz kuracağız. 100 tane daha istasyon açacağız" diye konuştu.


'YATIRIM BANKASI SATIN ALACAĞIZ'

Holding ana faaliyet alanı olan mücevheratta yurtdışı mağazacılık yatırımlarını artırmayı planlyor. Vakkas Altınbaş, "Altınbaş ve Assos markalarıyla 80 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bu sayıyı artıracağız" dedi. Vakkas Altınbaş, KKTC'nin en büyük özel bankası Creditwest'in yanı sıra satın alma yoluyla Türkiye'de yatırım bankacılığına girmeyi planladıklarını anlattı.


Sabah