22 / 11 / 2024

Altensis'ten 55 projeye çevre dostu sertifikası!

Altensis'ten 55 projeye çevre dostu sertifikası!

Markalı projeler alanında yüzde 60’lık pay ile pazarın lideri konumunda olan Altensis, Türkiye’de sürdürülebilirliğin yaygınlaşması, çevrenin korunması adına verdiği hizmetlerle öncü konumunu sürdürüyor.


Çevre dostu yeşil binalar konusunda danışmanlık hizmeti vermek üzere 2008 yılında kurulan Altensis, bugün itibariyle 55 projenin uluslararası çevre dostu serfikalarına erişmesini sağladı.


Markalı projeler alanında yüzde 60’lık pay ile pazarın lideri konumunda olan Altensis, Türkiye’de sürdürülebilirliğin yaygınlaşması, çevrenin korunması adına verdiği hizmetlerle öncü konumunu sürdürüyor.  Altensis Kurucu Ortağı Berkay Somalı, hali hazırda 45 projenin de sertifika aşamasında olduğunu belirterek 2016 yılsonu itibariyle de 100. projeyi sertfikalandırarak dalya demeyi planladıklarını açıkladı.


Tüm Kategorilerde Uzman

Hizmet verdikleri projelerin konuttan ofise, eğitim binalarından uluslararası şirketlerin merkezlerine, turizmden endüstri tesislerine kadar geniş bir yelpazeye yayıldığını belirten Berkay Somalı, şirket olarak tek bir kategoride değil tüm yeşil bina kategorilerinde uzmanlaştıklarını ifade etti.  Berkay Somalı, “Hedefimiz sadece Altensis’in lider pozisyonunu korumak değil, aynı zamanda Türkiye’yi de uluslararası ligde yukarılara taşımak” diye konuştu.


2015’te Lansman Yapılan Projeler Yeşil Olsaydı Türkiye İlk 10’da Yer Alırdı

Türkiye’yi uluslararası ligde yukarıya taşıyabilmek için sadece yeşil bina sayısını artırmanın yeterli olmadığının altını çizen Berkay Somalı, öncü ve vizyoner pozisyonlarının getirdiği sorumluluğun farkında olduklarını belirterek “Gerek eğitimler düzenleyerek gerekse medyada farkındalığı artırmaya çalışarak sürdürülebilirlik anlayışının yaygınlaşmasını hedef edindik. Türkiye 90-100 değil binlerce projesiyle yeşil bina liginde yer almayı hak ediyor. Bunun için gayrimenkul geliştiricilerinden proje tasarımcılarına, bürokrasiden eğitimcilere kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerekiyor.  Çünkü Türkiye’nin uluslararası alanda ilk 10’da yer alması işten bile değil. Bugün uluslararası pazarda Kanada yeşil binalar alanında 1000’in üzerinde proje sayısı ve 19 milyon m2 sertifikalandırılmış bina inşaat alanı ile birinci. Finlandiya yaklaşık 100 proje ve 2 milyon m2 sertifikalandırılmış bina inşaat alanı ile onuncu durumda. Türkiye’de sadece 2015 yılında 5 ayda lansmanı yapılan markalı gayrimenkul projesi sayısı ise 51. Yani 5 ayda lansmanı yapılan projeler bile yeşil bina hedefinde olsalardı Türkiye uluslararası ligde ilk 10’da yer alırdı” dedi.


Dünya Ölçeğinde Projelerin Tercihi Altensis

Yeşil binalarda Türkiye’de ilk kurulan şirket olmaları hem de ortakların yurtdışında edindikleri tecrübeyi yansıtmaları nedeniyle, kısa sürede sürdürülebilirliği hedef edinen büyük projelerin tercihi olduklarını anlatan Berkay Somalı, “Bugün THY Teknik HABOM’dan Teknopark Istanbul’a; İstanbul Finans Merkezi’nden bazı büyük kentsel dönüşüm projelerine kadar sadece Türkiye değil dünya ölçeğinde de büyük olan projelere Altensis olarak imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Biz diyoruz ki sadece proje bazında değil ülke bazında da dünyada Türkiye konuşulan ve örnek alınan bir konuma gelsin” dedi.

Berkay Somalı, endüstriyel tesislerde uluslararası pek çok firmanın ilk yeşil sertifikasını, Altensis danışmanlığında Türkiye’deki tesislerinde almış olduğuna da dikkat çekti.


Schneider Elektrik’in Gebze Taysad OSB’deki yeni trafo fabrikası Schneider’in dünyadaki ilk LEED Gold sertifikalı binası olurken, Unilever’in Konya Algida Fabrikası, yağmur suyunun yeniden kullanımı, ısı geri kazanımı, yerinde atık ayrıştırma gibi ileri düzeyde çevre sistemleri sayesinde dünyadaki ilk LEED sertifikalı dondurma fabrikası olarak kayıtlara geçti. Fabrika ayrıca, ilk gününden itibaren “sıfır katı atık” hedefini gerçekleştirmektedir.

Altensis’in kurucu ortaklarından Berkay Somalı,  ülkemizde gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında çevre bilincinin henüz olgunluk seviyesine ulaşmadığını ama özellikle markalı gayrimenkul sektöründe yeşil binalar konusundaki yönelimin umut verici olduğunu söyledi. Berkay Somalı, yeşil bina anlayışının yaygınlaşmasının ülke ekonomisine katkı sağlamasının da yanında, aynı zamanda yerkürenin sürdürülebilirliğinin sağlanması adına bir toplumsal sorumluluk olduğunun altını çizdi.

Dünyada enerjinin yaklaşık yüzde 40'ının binalarda tüketildiğine dikkat çeken Berkay Somalı, sera gazı emisyonlarının üçte birinden de binaların sorumlu olduğunu söyledi. Somalı, "Doğayla uyumlu yeşil binaların yerküremizin sürdürülebilirliği için en önemli unsurlardan biri olduğuna inanıyoruz" dedi.


Enerji Kimlik Belgesi de Veriyor

Berkay Somalı, Emre llıcalı ve Serkan Emin tarafından 2008 yılında kurulan Altensis,  sürdürülebilirlik yönetimi hizmetleri konusunda faaliyet gösteriyor. Altensis’in hizmet verdiği şirketler arasında Acıbadem Grubu, İŞ GYO, Soyak Yapı, Tekfen Holding, Tepe Holding, Toya Gayrimenkul, Tahincioğlu Gayrimenkul, EMAAR, Özdilek, Zorlu Gayrimenkul, THY, Coca-Cola ve Google yer alıyor. Altensis, ayrıca bünyesindeki diğer şirketi BES Enerji çatısı altında yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanı firması (EVD) olarak enerji yöneticiliği, enerji kimlik belgesi düzenlenmesi ve verimlilik artırıcı projelerin tasarımı ve uygulanması gibi hizmetler sunuyor. Enerjikimlikbelgesi.com ise BES Enerji şemsiyesi altında hizmet veren bir online platform olarak hayata geçirildi.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler