28 / 03 / 2024

65 yaş üstü için emlak vergisi ödeme dönemi başladı!

 65 yaş üstü için emlak vergisi ödeme dönemi başladı!

65 yaş üstü sokağa çıkamayan vatandaşlar için emlak vergisi ödeme dönemi başlamıştı. Tahakkuk edecek vergilerin son ödeme süreleri, sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle başladı.


Tüm dünyayı derinden etkileyen koronavirüs nedeniyle 65 yaş üstü için sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti.  Bu kapsamda bu sınırı aşan binlerce kişi için  emlak vergisi ödeme ve beyanname verme süreleri uzatıldı. 


Vergi dönemi başladı

Maliye, son bir ay içinde beyanname verme sürelerini uzatmak için peş peşe düzenlemelerde bulundu. Buna göre, 65 yaş üstü, sokağa çıkamayan vatandaşlar için ödeme sürelerini uzattı. 


Son gün 16 Haziran

21 Mart saat 24.00 tarihinin ardından başlayan sokağa çıkma yasağının ardından bu kez 518 seri numaralı VUK Genel Tebliğiyle  (Md.5) 65 yaş üstü kişilerin ‘mücbir sebep’ durumunda olduğu ifade edildi. Buna göre, 65 yaş üstü gelir vergisi mükellefleri bu yasağın bitmesine kadar beyanname verme-vergi ödeme yükümlülüklerini yerine getiremedi. Sokağa çıkma yasağının sona ermesiyle 15 gün içinde beyannamelerini verip ilk taksitlerini ödeyebilecekler.


Gelir İdaresi Başkanlığı'nda yeni duyuru

Gelir İdaresi Başkanlığı, yeni normalleşme süreciyle sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulan 65 yaş ve üstündeki mükelleflerin yerine getirilmesi gereken beyan ve ödeme yükümlülüğüyle ilgili açıklama yaptı.


Duyuruda, Kovid-19 tedbirleri kapsamında 65 yaş ve üzeri olması nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması kapsamına giren mükellefler ve meslek mensuplarının mücbir sebep dönemine ilişkin verilemeyen beyanname ve bildirimlerinin, sokağa çıkma kısıtlamasının sona ereceği günden sonra 15'inci günün sonuna kadar uzatıldığı ifade edildi.