21 / 05 / 2024

32 CMS Mobilya Avrupa'ya ihracat yapmayı hedefliyor!

 32 CMS Mobilya Avrupa'ya ihracat yapmayı hedefliyor!

Halen üç ülkeye ihracatı bulunan 32 CMS Mobilya, Avrupa'ya ihracat yapmayı hedefliyor. Bu iddialarını ortaya koyabilmek adına ürettikleri mobilya modellerine İtalyanca Reni ismini verdiklerini söyledi...


Halen üç ülkeye ihracatı bulunan 32 CMS Mobilya, Reni markasıyla ürettiği 66 farklı modeli Avrupa'ya taşımak hedefiyle çalışıyor. Şirketin ihracatta dönüm noktasının Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (BAKA) onayladığı projeleri olduğunu belirten 32 CMS Orman Ürünleri Hırdavat İnşaat Nakliyat Sanayi firma ortaklarından Ali Can, "Şirketimizin temelleri 1972 yılında çeyiz sandığı üreten küçük bir atölyede atıldı. Zaman içinde bu küçük atölye, modüler mobilya üreten orta ölçekli bir şirkete dönüştü. Bizim için asıl dönüm noktası geliştirdiğimiz BAKA projesi sonrası oldu. BAKA'nın verdiği destekle üretimde çeşitliliği ve hızı yakalayan şirketimiz bugün Reni markasıyla 9 segmentte 66 farklı model üretiyor ve ihracat yapıyoruz" dedi. 


Şirketin 2009 yılında 3 bin metrekaresi açık, 4 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 7 bin metrekarelik bir üretim alanına geçtiğini anlatan Ali Can, "Bu yatırım için 700 bin TL harcama yaptık 20 kişiye istihdam sağlıyorduk. Mevcut altyapımızla üç segmentte 34 model üretim yapıyorduk. Üretim teknolojimiz seri üretime olanak vermediğinden el emeği ağırlıklı imalatlar gerçekleştiriyorduk. BAKA'ya bir proje hazırladık. 


'Tasarım ve Araştırma Geliştirme destekli Teknolojik Modernizasyon Yolu ile Rekabet Gücünün Artırılması' başlıklı desteklere müracaat ettik. Projemiz kabul edüdi. Toplam bütçe 505 bin 300 TL olarak gerçekleşti. Bunun 252 bin 650 TL'sini BAKA finanse etti. 

Gerisini öz kaynaklarımızla karşıladık. BAKA projesiyle CNC freze delme makinesi aldık. 


İleri teknolojiye yapılan yatırım ürüne değer kattı. Üretimde hız yarattı. Kalite standartlarını en üst düzeye taşıdı" diye konuştu. Avrupa'ya ihracat yapmayı hedeflediklerini ifade eden Can, bu iddialarını ortaya koyabilmek adına ürettikleri mobilya modellerine İtalyanca Reni ismini verdiklerini söyledi. Can, "İtalya dünyada mobilya tasarımının merkezi. Halen Lübnan, Fransa ve Irak'a ihracat yapıyoruz. İhracatta asıl hedefimiz Avrupa" ifadesini kullandı. 


Dünya Gazetesi