02 / 05 / 2024

Saraybosna'daki Şehadet Camii'nin inşaatı tamamlandı!

Saraybosna'daki Şehadet Camii'nin inşaatı tamamlandı!

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da Tuba Vakfı tarafından yaptırılan "Şehadet Cami" düzenlenen törenle ibadete açıldı



     Türkiye'den Bosna-Hersek'e gelen gönüllüler tarafından kurulan Tuba Vakfı'nca Saraybosna'nın Şvrakino Selo semtinde yaptırılan caminin ibadete açılışı nedeniyle düzenlenen törene, Tuba Vakfı Başkanı Halil İbrahim Başaran, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Edhem Cebecioğlu, Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç, Saraybosna İslam Meclisi Birliği Başimamı Ferid Dautoviç, çok sayıda imam ve vatandaş katıldı. 

     Tören kapsamında, Kur'an-ı Kerim okundu ve "Hazreti Hamza" korosu tarafından çeşitli ilahiler seslendirildi. 

     Saraybosna Müftüsü Hüseyin Smayiç, yaptığı konuşmada, Tuba Vakfı yetkililerine kente böylesi önemli bir eser kazandırdıkları için teşekür etti. 

     Türkiye'nin destekleriyle ülke genelinde, savaş zamanında yıkılan çok sayıda caminin yeniden ayağa kaldırıldığını ve yeni camiler inşa edildiğini vurgulayan Smayiç, "İnşallah daha çok cami ve minarelerin açılışlarında bulunacağız. Allah'a sürekli, Türkiye'nin daha güçlü olması için dua ediyoruz. Allah, Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve her anlamda çok daha güçlü olmasın nasip etsin" dedi. 

     Tuba Vakfı Başkanı Başaran ise Bosna-Hersek'in Türkiye için büyük bir anlam ve önemi bulunduğunu vurgulayarak, savaş zamanında bu ülkenin daha çok yıkılan minarelerle, gözyaşı döken çocuklarla hatırlandığını anımsattı. 

     Ancak şimdi bugünkü Bosna-Hersek'in artık yıkılanların yerine inşa edilen camilerle, savaş ve gözyaşının yerine barış ve huzur ortamının hakim olacağı bir ülke olarak anılacağını kaydetti. 

     Konuşmaların ardından, dualarla açılışı yapılan camide, öğlen namazı kılındı. 

AA