28 / 03 / 2024

Sancaktepe'de imar planı tamamlandı, sırada yeni projeler var!

Sancaktepe'de imar planı tamamlandı, sırada yeni projeler var!

Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan beldeleri bir araya getirilerek ilçe kimliğini kazanan Sancaktepe, yeni dönem için kendini hazırladı. Tamamlanan imar planıyla planlı şehirleşmenin önünü açacak bir yapı ortaya konulan ilçede marka projelerin sayısının art


Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan beldelerinin birleşimiyle ilçe haline Sancaktepe, her ne kadar 2009 yerel seçimleriyle birlikte gelen bu ünvanla kendi için parlak bir gelecek yaratmış olsa da, uzun bir süre karmaşayı gidermeye uğraştı. Çünkü, bu üç beldenin bir araya getirilmesi demek bir imar karmaşasının yanı sıra yığınla altyapı sorunu anlamına da geliyordu. Üç belde belediyesi kapatılırken,  kapanması ve imar planı iptallerinden dolayı ruhsatlar iptal edilmiş ve inşaatlar yarım kalmıştı
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, bu durumun kendilerini arsa sahipleriyle karşı karşıya getirdiğini söylüyor ve ekliyor: "Önce bu durumu düzelttik. Çünkü, yeni yatırımcı durumdan ürktüğü için ilçeye gelemiyordu."

Başkanın imar planı çalışmasını tamamladığı ilçede temel hedef, henüz İstanbul'a kendini tam anlamıyla gösteremeyen Sancaktepe'nin gerçek potansiyelini ortaya çıkararak fiziki bilinirliği yükseltmek. Yapılan çalışmalar, bu hedefe ulaşılabileceğini ortaya koyar nitelikte.

Bu çalışmalardan biri, İstanbul'un 1/25.000'lik planına uyumlu olacak şekilde ilçenin 1/5.000 ile 1/1.000 planlarının yapılması. Başkan Erdem, böylece, plansız bir şekilde fabrika ve konutların iç içe geliştiği bölgede bu tür yapılaşmanın önünün kesildiğini söylüyor. Çalışma yapılırken en titizlenilen noktalardan biri de halkın desteğini almak olmuş. Erdem, ulaştıkları sonucu, “Sancaktepe halkı planları tanıdıkça arsasında nasıl bir bina yapılacağını anladıkça bizi ve planlarımızı daha iyi anlamaya başladı. Arsa sahibi gibi yatırımcı da ilçenin geleceğinden emin, korkmuyor ve güven duyuyor" sözleriyle anlatıyor.
Planlar geliştirilirken üzerinde durulan en önemli noktalardan biri de modern ve yaşanılabilir bir kent yaratmak olmuş. Başkan Erdem, bunun için deprem yönetmeliğine dikkate ederek çok yüksek katlı binalar yerine yeşil alanları bol, donatı alanları ihtiyacı karşılar nitelikte yapılar hedeflediklerini belirtiyor.

MÜTEAHHİTLERE ÇAĞRI
Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, İstanbul'un elverişli arsa stoğu yapısındaki azlık göz önüne alındığında tamamladıkları imar planının öneminin kendiliğinden ortaya çıktığına dikkat çekiyor. Müteahhitlerin artık bu nedenle bölgede daha çok proje geliştirmeye başladığına işaret eden Erdem, "Kısa zaman içinde Sancaktepe İstanbul'un Anadolu yakasında şehrin merkezde yapılanmaya elverişli, her yere eşit mesafede kalan bir bölge hüviyeti alacak. Beş yılda ilçe, bambaşka bir hüviyete kavuşacak. bunu anlayan yatırımcı sayısı giderek artıyor.  İnanıyoruz ki beş yıl geçtiğinde bu söylediklerimize kulak vermeyenler yanılacak ve pişman olacak” diyecek kadar iddialı.

NELER YAPILDI, NELER YAPILACAK?
- Kenti imar planları yapılırken binalarla birlikte cadde ve sokaklar da bir bütün olarak ele alındı
- Bir yıldan bu yana verilen meri planlar doğrultusunda verilen ruhsatlar hakla barışık bir planlamanın önünü açtı.
- Fabrika ve konutların iç içe geçtiği yapılaşma biçiminin önü, yeni imar planıyla kesildi. 
- Gündemde 'prestij cadde' projeleri var. Yaklaşık beş kilometrelik Ümraniye'den gelen Atatürk Caddesi bunlardan biri.
- Cadde ve sokakların görsel imajını yenilenecek.



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler