26 / 04 / 2024

Beko, Tayland'a 100 milyon dolarlık fabrika kuracak!

 Beko, Tayland'a 100 milyon dolarlık fabrika kuracak!

Geçen yıl Avustralya pazarına adım atan Beko'nun tesisinde beyaz eşya üretilecek. Tayland'a giden Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, "İlk adımda yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak bir fabrika kuracağız" dedi.


Yurtdışında büyüme atağına giren Koç Holding'in beyaz eşya markası Beko, Asya'nın gözde ekonomilerinden Tayland'da fabrika kuruyor. Geçen yıl Avustralya pazarına adım atan Beko'nun tesisinde beyaz eşya üretilecek. Tayland'a giden Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, "İlk adımda yaklaşık 100 milyon dolara mal olacak bir fabrika kuracağız" dedi. Tayland'daki tesiste buzdolabı, klima ve çamaşır makinesi üreteceklerini kaydeden Çakıroğlu, bu yılın sonuna kadar yatırım için çalışmaya başlayacaklarını belirtti. Tayland'ın yükselen ekonomisinin bölge için önemine dikkat çeken Çakıroğlu, buradaki ana amaçlarının ise ASEAN adı verilen Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (Association of Southeast Asian Nations) pazarına odaklanmak olduğunu söyledi. 


SATIŞ HEDEFİ 500 MİLYON $ 

Birlik üyesi Tayland ise ASEAN için en önemli üs olacak. Beko'nun amacı gelecek 3 yılda bu bölgedeki satışlarını 500 milyon dolara ulaştırmak. Bangkok Post gazetesinde yer alan bilgilere göre Levent Çakıroğlu, "Böylece 3 yılda bölgedeki satış pazarında yüzde 5'lik pazar hedefi yakalayacağız" diye konuştu. 


ASEAN EKONOMİSİ 3.6 TRİLYON DOLAR

Asean'ın 10 üyesi arasında Tayland, Singapur, Brunei, Malezya, Endonezya, Filipinler, Vietnam, Kamboçya, Laos, Myanmar var. 602 milyon nüfuslu ASEAN'ın ekonomik büyüklüğü ise 3.57 trilyon dolar.


Kerim Ülker/ Sabah