28 / 03 / 2024

Pendik Gözdağı ulaşım!

 Pendik Gözdağı ulaşım!

Pendik Marina’ya 1,50 km, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 km. uzaklıktaki Gözdağı gerek ulaşım kolaylığı gerekse yükseklik avantajından dolayı deniz manzarasına sahip olması nedeniyle önemli bir lokasyon...


TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Buğra Ersan Tüzgen, Pendik ilçesi Gözdağı Bölgesi’ndeki gelişmeleri www.emlakkulisi.com için analiz etti!


 Pendik Gözdağı


İstanbul ilinin gün geçtikçe artan nüfusuna bağlı olarak konaklama ve yeni iş alanları gereksinimleri ortaya çıkmaktadır. Bu sebeple şehrin her bir köşesinde yoğun bir şekilde inşaat faliyetleri devam etmektedir. İstanbul’un en önemli iş merkezi konumunda bulunan Büyükdere Caddesi aksındaki Şişli, Gayrettepe, Levent, 4. Levent ve Maslak bölgelerindeki gerek kısıtlı arsa arzı ve mevcut arsaların yüksek maliyetleri gerekse bu bölgedeki yoğunluğun azaltılması amacıyla yeni alternatif bölgelere yönelmeler başlamıştır. Anadolu yakasında Ataşehir Finans Merkezi Projesi ve Kartal Kentsel Dönüşüm Projelerinin Büyükdere Caddesi aksına alternatif olabileceği düşünülmektedir. Kartal Bölgesi’ndeki son zamanlardaki gelişmeler ve ofis projelerinin birer birer hayata geçmeye başlaması bölgenin istenilen noktalara doğru ilerleyişinin işaretleri olarak algılanabilecektir. Kartal Bölgesi’nki gelişmelerin yakın çevresindeki yerleşimleri de etkileyeceği düşünülmektedir. 


 Pendik Gözdağı


Gözdağı Bölgesi, Pendik ilçe sınırları içinde E-5 Karayolu’nun hemen kuzeyinde yer almaktadır. Pendik Kavşağı’nın üst kısmında kalan Gözdağı gerek ulaşım kolaylığı gerekse yükseklik avantajından dolayı deniz manzarasına sahip olması nedeniyle önemli bir lokasyondur. Pendik Marina’ya 1,50 km, Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 km. uzaklıkta olan bölge bu özellikleriyle dikkat çekmektedir.

Yoğunlukla konut ağırlıklı bir yerleşimin bulunduğu bölgenin, ilerleyen dönemlerde de bu özelliğini devam ettirmesi öngörülmektedir. Bölgede son bir kaç yıl içinde konut satış ve konut kira fiyatlarında %20-%30 seviyelerinde bir artış söz konusu olmuştur. Bu durumun en büyük sebebi bölgede faaliyete geçen Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’dir. 540 yatak kapasitesi ile Türkiye’nin en büyük devlet hastanelerinden biri konumunda olan tesiste yaklaşık 1.600 adet personel çalışmaktadır. Bölgeye yapılan bu yatırım ile sağlık sektöründe faaliyet gösteren doktorlar, hemşireler ve ilaç firması çalışanları bölgede nitelikli konut talebinde bir artışa sebep olmuştur. 

 Pendik Gözdağı

Bölgede genellikle küçük ölçekli inşaat firmaları inşaat faaliyetlerini sürdürmektedirler.

Bölgede son zamanlarda göze çarpan önemli projeler  Hak Yapı tarafından inşa edilen 215 konuttan oluşan Duru Park Projesi, Özka Ortaklar İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından inşa edilen 115 konutluk, Ihlamur Konutları ve 220 konutluk Marmara Royal Residence Projesi, AVVA İnşaat tarafından inşa edilen 100 dairelik Asfor Evleri, Evko-Meat İnşaat tarafından inşa edilen 137 konutluk Meridyen Evleri ve  KYE-VIP inşaat tarafından inşa edilen 140 konutluk Captain Hill Projesidir.


 Pendik Gözdağı


Proje teslim tarihi Mart 2014 olan Duru Park Projesi bünyesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tiplerini barındırmakta olup daire büyüklükleri 62 m2 ile 137 arasında değişmektedir. Projede satışlar 1.500 TL/m2 – 1.700 TL/m2 aralığında seyretmektedir.  


95 m2 2+1 ve 130 m2 3+1 daire tiplerine sahip olan Asfor Evleri’nde daire fiyatları 1.550 TL/m2 – 2.050 TL/m2 seviyelerindedir.


137 konuttan oluşan ve yaklaşık bir yıldan beri yaşamın devam ettiği Meridyen Evleri Projesi’nde satışta olan 3+1 dubleks ve 4+1 dubleks dairelerin 200.000 -215.000 TL ile satışta olduğu ortalama satış fiyatının 1.250 TL/m2 – 1.750 TL/m2 aralığındadır.


220 konutluk Marmara Royal Residence projesinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire tipleri bulunmakta olup daire büyüklükleri 55 m2 ile 125 m2 arasında değişmektedir. Projede konut satış fiyatları 2.200 TL/m2 ile 3.200 TL/m2 arasında değişkenlik göstermektedir.


 Pendik Gözdağı


Bölgenin en nitelikli konut projelerinden biri olan Captain Hill Projesi’nde 140 adet daire bulunmakta olup daire tipleri 1+1, 2+1, 3+1 ve sıra villalar şeklindedir. Projede m2 birim fiyatı 2.500 TL/m2 ile 3.250 TL/m2 aralığında değişmektedir. 


Ulaşım açısından oldukça kolay erişilebilir bir lokasyon olan bölge yakın süreçte faaliyete geçecek olan Kadıköy-Kartal Metro hattı ile daha da kolay ulaşıbilir bir hale gelecektir. İlerleyen süreçte Kadıköy-Kartal Metro hattının Sabiha Gökçen Havalimanı’na bağlanılması projesiyle bölgenin daha fazla prim getirecek potansiyeli bulunmaktadır. 


 Pendik Gözdağı


Söz konusu Gözdağı bölgesinde 2008 yılında 1/5000 ölçekli nazım imar planları iptal edilmiştir. Bölgede planlama çalışmalarının devam etmekte olup planlar taslak aşamasındadır. 1/1000 ölçekli imar planlarının onaylanmasından sonraki süreçte bölgede inşaat faaliyetininin daha fazla ivmelenmesi beklenmektedir. 


*Bu rapor TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından www.emlakkulisi.com için özel olarak hazırlanmıştır.




Önerilen Bağlantılar : 3. Havalimanı, Satışa çıkacak projeler