25 / 04 / 2024

Olimpiyat Stadı'nın bakıma ihtiyacı var!

 Olimpiyat Stadı'nın bakıma ihtiyacı var!

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'un 2020 Olimpiyat adayı olduğunu hatırlatarak, ''Olimpiyat Stadı'nın esaslı bir bakıma ihtiyacı var. Bu yaz çalışmalara başlayacağız, kısa sürede ihalesini yapacağız'' dedi


     Bakan Kılıç, çeşitli etkinliklere katılmak için geldiği Amasya'da, Vali Abdil Celil Öz'ü makamında ziyaret etti. 

     Kılıç, burada yaptığı açıklamada, 2 bin 500 kişilik oturma kapasiteli spor salonunun temel atma töreni için kente geldiklerini belirterek, spor salonunun günümüz anlayışına uygun olarak, modern çağın ihtiyaçlarına uygun inşa edileceğini belirtti. 

     Kent merkezinin yanı sıra ilçeler için de bakanlık olarak çeşitli projeleri olduğunu anlatan Kılıç, ayrıca Amasya Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacının karşılanması için 500 kişilik bir yurdun da yapılmakta olduğunu kaydetti. 

     Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bütün illerde özellikle gençlere yönelik spor hizmetlerinin hızlandırılması yönünde talimatının bulunduğunu anımsatan Kılıç, hizmetlere hızla devam edeceklerini dile getirdi. 

     

     -''Olimpiyat Stadı rüzgardan ve diğer doğal etkenlerden çok kolay etkileniyor''- 

     

     Kılıç, ziyaret sonrası bir gazetecinin, ''İnönü Stadı'nın tadilatta olması dolayısıyla Beşiktaş'ın Türk Telekom Arena Stadyumu'nu Galatasaray ile ortak kullanıp kullanamayacağını'' sorması üzerine, gelecek hafta bu konuyu kulüplerle bir araya gelerek değerlendireceklerini söyledi. 

     Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu yaz döneminde kapsamlı bir yenileme çalışması yapılacağını belirten Kılıç, şunları kaydetti: 

     ''İstanbul, 2020 Olimpiyat adayı. Olimpiyat Stadı'nın esaslı bir bakıma ihtiyacı var. Bu yaz çalışmalara başlayacağız, kısa sürede ihalesini yapacağız. Olimpiyat Stadı maalesef rüzgardan ve diğer doğal etkenlerden çok kolay etkileniyor. Stadyumdaki mühendislik eksikliğini çok kısa sürede tamamlamak üzereyiz. İstanbul'da bir stadyumun daha önümüzdeki yıl faaliyette olamayacağını ya da tribünlerinin tam kapasite çalışamayacağını ifade edebiliriz.'' 

AA



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri