29 / 03 / 2024

MIPIM'de Tabanlıoğlu Mimarlık'a büyük ödül!

 MIPIM'de Tabanlıoğlu Mimarlık'a büyük ödül!

Tabanlıoğlu Mimarlık'ın Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo Park Projesi, dünyanın en önemli gayrimenkul fuarı olan MIPIM’de, Büyük Ölçekli Kentsel Proje dalında büyük ödülü kazandı...


MIPIM ile Architectural Review dergisinin ortaklaşa düzenlediği MIPIM AR Future Awards 2013 Ödülü’nü, Cannes’daki JW Marriott otelde düzenlenen törende, Tabanlıoğlu Mimarlık adına Murat Tabanlıoğlu aldı. Murat Tabanlıoğlu, ödül töreninin ertesi günü yapılan "İnovasyon" başlıklı forumda konuşmacı olarak yer aldı.


1989 yılından beri Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, çeşitli sergilerin yanı sıra düzenlenen panel ve konferanslarla, farklı coğrafyalardan önemli yatırımcıların, mimarların, şehir planlamacıların katıldığı dünyanın önde gelen buluşma platformu olarak kabul ediliyor.


MIPIM AR ödülüne layık bulunan Yenikapı Transfer Noktası ve Arkeo-Park projesi, 21’inci yüzyılın bir Avrupa kenti olan İstanbul'un ana istasyonu olarak, Marmaray başta olmak üzere, farklı ulaşım alternatiflerini olduğu gibi aynı zamanda kentlileri buluşturan bir yaklaşımla tasarlandı. Çevresinde yer alan, denizle de birleşen kentsel alanı doğallaştırılan ve farklı işlevler kazandırılan proje kamusal kullanımın etkinleşmesini hedefliyor. Marmaray kazıları sırasında ortaya çıkan arkeolojik alan, kentin tek Arkeo-Parkı olarak, bu düzenlemeyle uyumlu biçimde transfer noktası projesine entegre ediliyor. Projenin, araç ve yaya yolları ile ilgili önerileri ve çevrede bulunan metruk yapı stokunun özüne sadık kalarak iyileştirilmesiyle, daha geniş anlamda bölgeye ve kente sirayet etmesi öngörülüyor.


12–15 Mart tarihleri arasında Cannes’da gerçekleşen MIPIM, Türkiye için bu yıl ayrı bir önem taşıyor. Bu yıl fuarın ‘Onur Ülkesi’ olan Türkiye’nin, artan ekonomik gücü, dünyanın en büyük ve hareketli gayrimenkul sektörlerinden birine sahip olması, uluslararası yatırımcılar tarafından Türkiye’ye ve Türk firmalarına ilgiyi arttırıyor.