28 / 03 / 2024

Mehmet Hattat'tan yeni şirket!

Mehmet Hattat'tan yeni şirket!

Hattat Diamond Of İstanbul Turizm Endüstri Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Hattat, Başkan Yardımcısı olarak İbrahim Hattat, Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise İlçim Hattat Kılıç, İpek Hattat Doğan ve Halil Beyenal görev yapacak


Hattat Diamond Of İstanbul Turizm Endüstri Anonim Şirketi, İstanbul Maslak'ta Mehmet Hattat, Seyyide Şükran Hattat, İbrahim Hattat, ipek Hattat Doğan, İlçim Hattat Kılıç ve Hattat Holding A.Ş. tarafından kuruldu.

500 bin TL sermayey sahip şirketin sermaye dağılımına göre;

400 bin TL'si Mehmet Hattat'a,
10 bin TL'si Seyyide Şükran Hattat'a,
10 bin TL'si İbrahim Hattat'a,
10 bin TL'si İpek Hattat Doğan'a,
10 bin TL'si İlçim Hattat Kılıç'a,
60 bin TL'si ise Hattat Holding A.Ş.'ye ait durumda.

Firmanın iş konusu; Türkiye içinde veya dışında yerli ve yabancı her türlü gerçek veya tüzel resmi veya özel şahıs kuruluş teşekkül veyateşebbüslerce şirkete veya üçüncü şahıslara ait gayrimenkuller üzerinde yaptırılacak satın alınacak veya yer karşılığında veya diğer şekillerle...yapımı anahtar teslimi yapımı..ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işleri yapmak olarak belirlendi.

Hattat Diamond Of İstanbul Turizm Endüstri Anonim Şirketi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Mehmet Hattat, Başkan Yardımcısı olarak İbrahim Hattat, Yönetim Kurulu Üyesi olarak ise İlçim Hattat Kılıç, İpek Hattat Doğan ve Halil Beyenal görev yapacak.

Adres: Büyükdere Caddesi-Maslak
Tel: 0212 285 22 40

Hattat Holding:

Hattat Holding 1996 yılında kurulmuştur. Hattat Holding bünyesinde 17 şirket bulundurmaktadır.

Holdingin önde gelen şirketi olan Hema Endüstri A.Ş.1973 yılında kurulmuştur. 1982 yılında tüm hisseleri Mehmet Hattat tarafından alınarak tek sahibi Mehmet Hattat olmuştur. Holdingin Enerji, otomotiv, turizm ve inşaat sektöründe yatırımları bulunmaktadır.

Otomotiv bölümü 11 fabrikadan oluşup Çerkezköy'de faaliyetlerini sürdürmektedir.

Enerji bölümü Batı Karadeniz Enerji projesi adı altında Zonguldak, Amasra ve Kandilli'de Elektrik santralleri, kömür madenciliği, metan gazı, petrol ve doğalgaz üretimi yapılmaktadır.

Turizm ve inşaat yatırımlarında İstanbul'un en yüksek çelik binası olan “Diamond of Istanbul” yapılmakta olup içerisinde Deluxe Otel, A sınıfı ofis katları, Deluxe Rezidans, Birinci sınıf yerli yabancı markaları barındıran alışveriş merkezi ve 1400 kişilik konferans salonu bulunacaktır. Güzelce'de “Pearl of Istanbul” projesinde ise 500 yat kapasiteli marina, Deluxe Otel, Apart Otel ve Alışveriş merkezi yatırımı sürdürülmektedir.

İclal Süzgün/Emlakkulisi.com