29 / 03 / 2024

Makrom Yapı ikinci liseyi inşa ediyor!

Makrom Yapı ikinci liseyi inşa ediyor!

Kula'da yapılacak olan Manisa'nın ikinci turizm lisesinin temeli Makrom Yapı tarafından atılıyor



Kula’ya  hayırsever işadamı Lütfü Bakırcı tarafından yaptırılacak ve 2 yaşındaki kızı ''Tuana Nur''un adı verilecek olan 12 derslikli Anadolu Turizm Otelcilik Meslek Lisesi ile 288 kapasiteli öğrenci yurdu inşaatının temeli atılıyor


Dört Eylül Mahallesi’nde Bahar Kooperatifi yanına yapılacak olan  toplam inşaat alanı 5856m2 olan 12 derslikli Tauna Nur Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ve  3330 m2 lik 288 kişi kapasiteli  yurt inşaatının 6 Temmuz’da protokolü yapılmış 15 Ağustos tarihinde ise hafriyat çalışmalarına başlanmıştı.

 

Makrom İnşaat sahibi Lütfi BAKIRCI konuşmasında; firmalarının eğitime çok önem verdiğini belirterek şu şekilde devam etti. “ Doğru bir eğitimin, günümüz ve geleceğimiz için ne kadar faydalı olacağının bilincinde olmamız, bu gayede doğru adımlar atmamızı sağlamaktadır. Bu bakış açısıyla hem çalışanlarımızın eğitimine hem de sosyal projeler vasıtası ile halkımızın eğitimine katkı sağlamak bizlerin daimi görevlerinden biri olacaktır” dedi. 5 yılda 22 okul yaptırdıklarına ve hedeflerinin 25 okul olduğuna vurgu yapan Hayırsever Lütfü BAKIRCI; ‘Bugüne kadar yaptıklarımızın bir önemi yok. Bundan sonra yapacaklarımız daha önemli. Veren el alan elden üstündür. Sizin de desteklerinizle çığ gibi büyüyoruz. Bizim sizden tek isteğimiz ise sevgi ve kucaklaşma. Amacımız çocuklarımızın rahat ders görebileceği binalar yaptırmak ve eğitim sektöründe bir taşta bizim koyabilmemiz. Bize bunun verdiği huzur yetiyor.”

 

Turizm Kenti olma olunda hızla ilerleyen Kula’da Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi’nin açılmasını kendileri için mutluluk verdiğini belirten Kula Belediye Başkanı Selim AŞKIN; Kula’da başlatılan eğitim seferberliğine destek olan Lütfi BAKIRCI’ya sonsuz teşekkür ettiğini söyledi.   AŞKIN; “ Hayırsever iş adamı Lütfi Bakırcı ‘ya tüm hemşerilerim adına tekrar teşekkür ediyorum. Makrom Yapı, İl Özel İdaremiz, Kaymakamlığımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Belediyemiz işbirliğinde okulumuzun bir an önce tamamlanıp eğitime başlaması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. 6 Temmuz da protokolünü imzaladığımız okulumuzun inşaat çalışmaları gördüğünüz gibi bir ay gibi bir zamanda planlanmaya başlandı. Hedefimiz bir yıl içersinde okulumuzu tamamlamaktır” dedi.

 

1 yıl sürecek yapım sürecinin ardından okul 2013-2014 eğitim öğretim yılına yetiştirilecek. Toplam maliyeti yaklaşık 4,5 milyon TL olan lisenin kaba inşaatını hayırsever iş adamı Lütfü BAKIRCI yaparken, geriye kısmını Kula Belediyesi ve İl Özel İdaresi tamamlayacak. Okula Lütfü BAKIRCI’nın 2 yaşındaki kızının ismi olan Tuana Nur Bakırcı Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi ismi verilecek.