28 / 03 / 2024

Atiye Emirgan'daki dairesinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı!

 Atiye Emirgan'daki dairesinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı!

Şarkıcı ve söz yazarı Atiye (26), genç yaşına dört albüm ve birçok müzik ödülü sığdırmayı başarmış. 2011 yılında ‘En İyi Türk Sanatçı’ dalında MTV Avrupa Müzik Ödülü’nü alan ve en son dördüncü albümü ‘Soygun Var’ı çıkaran Atiye, Emirgan'daki dairesinin kapılarını InStyle Home dergisine açtı.



Daha önce Beşiktaş'ta yaşayan şarkıcı,  Emirgan'daki nostaljik apartman dairesine taşınalı 6 yıl olmuş. “Orayı kaotik buluyordum. Emirgan sakinliği ile iyi geldi bana” diye konuşan şarkıcı, konseri yoksa hemen hemen her gün spor salonuna ve at binmeye gittiğini söylüyor.  


Üç oda, iki banyo, salon ve mutfaktan oluşan 200 m2’lik  daire için Atiye,  “Ev karanlık olduğundan ilk işim sarı renk duvarları beyaza boyatmak oldu. Bana kalsa New York loftları gibi zemin dahil her yeri brüt beton yapar, alçıpan tavanları kırdırıp mekanı hacim olarak daha da genişletirdim ama burada ne kadar yaşayacağımı kestirememiştim. Ahşap, metal ve    ayna, evde tercih ettiğim malzemeler oldu” diyor. 


 MOBİLYALARI İKİNCİ EL ALIYOR

Evde ikinci el mobilyalar ağırlıkta. Dekorasyonda retro ve pop tarzını kendine yakın bulduğunu söyleyen Atiye, aradığı çoğu mobilyayı ikinci el ürünler satan Dank’tan ve Mozk’tan bulmuş. Evde vaktini en çok dans ve beste çalışmalarını yaptığı salonda geçiren şarkıcı, çocukluğundan beri çaldığı darbukalarına da bir köşe yaratmayı ihmal etmemiş. Salonun duvarlarını ise sevdiği Hollandalı sanatçı Onno de Bruyne tabloları ile renklendirmiş.


YEMEK KiTAPLARINA MERAKLI


 

Ünlü şarkıcı, yalnız yaşadığı evinde dönem dönem yurt dışında yaşayan ailesi, yakın akrabaları ve arkadaşlarının gelip kaldığını 

söylüyor: "Bu ev pek boş kalmaz ama sadece hayatıma soktuğum sayılı sayıdaki insanlar gelebilir." Evin her köşesine yayılmış moda dergilerini okumaya meraklı olduğu söyleyen Atiye, yemek ve spiritüel konuları ile dikkat çeken farklı dillerdeki kitaplarla da yakından ilgilendiğini söylüyor.


FİLLERİN UĞURUNA İNANIYOR


* Annesi Hollandalı babası Türk olan Atiye, dört dili ana dili gibi konuşabiliyor. 

* ‘Korkma’ adlı şarkısına da ilham veren Mevlana’yı ve felsefesini çok seviyor. 

Bunu bilen bir hayranı ona Mevlana’nın bir biblosunu hediye etmiş. 

* Uğur getirdiğine inandığı filler, salonda öne çıkan aksesuvarlardan. Özellikle Sri Lanka’dan aldıkları... “Sri Lanka beni şimdiye kadar en çok etkileyen yerdi. Kendimi Doğu kültürüne her zaman daha yakın hissediyorum” diyor birçok farklı ülkeyi gezmiş ve yaşamış biri olarak. 

* Evde DVD izlemeyi ve sevdiklerine deneysel tarzda yemekler yapmayı sevdiğini söyleyen şarkıcı, özellikle zencefilli havuç çorbasının çok meşhur olduğunu anlatıyor. 

* Çocukluğundan beri seyahat  ettiğini anlatan Atiye, farklı kültürlerin    hem damak hem dekorasyon zevkini etkilediğini söylüyor.



Milliyet