27 / 04 / 2024

Maçka Residence'da yaşam başladı!

Maçka Residence'da yaşam başladı!

Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski” projesinde yaşam başladı...


Geçmiş yüzyıllarda sultanların ve paşaların oturduğu bir semt olan Maçka, günümüzde lüks restoranları, kafeleri, tasarımcı butikleri ve sanat galerileri ile hayatın merkezinde yer alıyor. Yaşam ve mimari kalitesi yüksek, bulunduğu lokasyonlara görsel ve işlevsel olarak değer katan Astaş Holding / Bemes Yapı, benzersiz tasarımı, özellikleri ve hizmetleri ile bölgenin simgesi olacak “Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski” projesini sunmanın gururunu yaşıyor.  



Astaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Aşcı, “Grubumuzun İstanbul’daki yatırımlarından Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski projesinin resmi açılışını söz verdiğimiz gibi, 2012 yılında gerçekleştirdik. Her zaman olduğu gibi bu projemizde de en iyilerle çalıştık. Armani / Casa ve Kempinski  ile gerçekleştirdiğimiz işbirliğiyle Maçka’ya değer katacak bir tasarım oluşturduk. Lüks yaşam konusunda yüksek beklentilere sahip kişilere dünyaca ünlü özel Kempinski servislerini sunmanın yanı sıra Maçka sakinlerine de yeni bir yaşam alanı kazandırdık. Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski gerek restoran ve kafeleri, gerekse dış mekanları ile yeni bir yaşam merkezi ve çekim alanı olacak” dedi. 



Toplam 7.300 m2 arsa üzerinde üç bloktan oluşan Maçka Residences’ta, büyüklüğü 135 metrekare ile 500 metrekare arasında değişen, 1+1, 2+1 ve 3+1 ve penthouse’lardan oluşan teras veya balkonlu on farklı tipte 170 rezidans bulunuyor. Maçka Residences, Adalar, Boğaz ve Tarihi Yarımada’nın eşsiz manzarasıyla büyüleyici bir konuma sahip. Maçka Residence'ta metrekare birim fiyatı 12 bin dolardan başlıyor.



Proje, Giorgio Armani’nin sofistike dünyasını İstanbul’a tanıtıyor. Armani / Casa iç tasarım stüdyosu tarafından karakterize edilen mükemmel iç tasarıma sahip rezidanslar, modern yaşam için sofistike fırsatlar sunuyor. Armani / Casa’nın tasarım estetiği ve detaylara verilen özen Maçka Residences sakinlerine özgün bir ortam yaratıyor. Rezidans sahipleri, İtalyan orijinli  malzemeler ve aksesuarlar ile oluşturulmuş üç farklı tasarım stili arasından kendi kişisel seçimlerini yaptılar. Maçka Residences’da tüm mutfaklar, alanında dünyanın en saygın markalarından biri olan ankastre Armani / DADA ile donatıldı. 



A Lobi, iki katlı, kavisli merpeniyle ihtişamlı bir görünüm kazanırken özel aydınlatma sistemiyle geniş ve ferah bir atmosfere sahip. B ve C Lobilerinde ise gül ağacından tasarlanmış gösterişli bir kitaplığın yanı sıra özel plise efektli sarmal bir duvar yer alıyor. 



Maçka Residences’ın sunduğu imkanlar arasında açık ve kapalı havuzları, tam gün güneş ışığı alan özel tasarımlı güneşlenme terasları ile dinlenme ve rahatlama alanı olarak hizmet veren  Jatomi Collection Fitness ve Spa Merkezi bulunuyor. 


Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski’nin dış cephesi Mixity (Londra), mimari projesi ise Sinan Kafadar - Metex Design Group (İstanbul) tarafından tasarlandı. 


Maçka Residences, üç metreye yakın tavan yüksekliği ile ferah bir yaşam alanı sunuyor. Zeminden tavana kadar uzanan  pencereler gün ışığının bol miktarda içeri girmesini sağlıyor.  Pencerelerin tümü bütünüyle açılabiliyor ve dairelerdeki balkon ve teraslar doğal havalanmaya olanak sağlıyor. Merkezi klima sistemine ilave olarak, dairelerin her birinde kişiye özel ısıtma/soğutma ayarları bulunuyor. Böylece rezidans sakinleri, merkezi iklimlendirme sisteminden bağımsız olarak kişisel ayarlama yapabiliyor. Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski’de rezidansların büyük bölümü tarihi Yarımada, Boğaziçi ve Adalar’ın nefes kesici panoramik manzarasına sahip. 


Her odasında ayrı bir banyo bulunan rezidanslarda ses ve ısı yalıtımı özel olarak tasarlanırken, sakinlerin konforu düşünülerek her bir rezidansın büyüklüğüne bağlı olarak özel otopark yeri ve depo alanı sunuluyor. Lobiler ve otoparklar arasındaki geçiş yolları sayesinde bloklar arasında dışarıya çıkmadan rahatça geçiş sağlanıyor. Yüksek tavanları ve mükemmel aydınlatma sistemleri sayesinde lobiler, hem geniş hem de gösterişli görünüyor. 


Akllı bina kavramını bir adım öteye taşıyan Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski’de her bir rezidans sakini, Kempinski tarafından sunulan ayrıcalıklı hizmetlere dijital erişimin yanı sıra, özel iPad sistemiyle havalandırma, ışıklandırma ve klima gibi tüm otomatik sistemleri kişisel olarak kontrol edebiliyor. 


Rezidans sahiplerinin günlük yaşam konforu,  yüz yılı aşkın deneyimi ile Kempinski tarafından, 7 gün, 24 saat hizmet esasıyla sağlanıyor. Astaş Holding / Bemes Yapı ve Kempinski Residences işbirliğiyle hayata geçen projenin ikamet edenlere sunduğu ayrıcalıklar arasında otel, uçak, restoran, konser bileti rezervasyonları, limuzin ve tekne transferleri dahil araç ve ulaşım hizmetleri, vale, ev temizliği, çamaşırhane ve kuru temizleme, kahvaltı hizmeti, kişiye özel saatlik şef ve garson kiralama, iş merkezi tesisleri, ev teknik onarım ve bakım desteği, BT desteği, özel güvenlik, parti organizasyonu ve sayısız kişisel concierge hizmeti bulunuyor. 


Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski henüz inşaat aşamasındayken International Property Awards (Uluslararası Gayrimenkul Ödülü) jürisi tarafından çok üniteli rezidans kategorisinde Avrupa’nın En İyi Mimari projeleri arasında gösterildi. 



ASTAŞ HOLDİNG HAKKINDA

Vedat Aşcı tarafından 1980 yılında Almanya’da tekstil makineleri ticareti yapmak üzere kurulan Astaş, devam eden tekstil makine ticareti faaliyetlerinin yanı sıra 2000 yılından bu yana dünyanın en iyi markaları ve tasarımcıları ile Türk gayrimenkul sektöründe markalı ve uluslararası projeler geliştirerek alanında lider ve öncüdür.


Astaş Holding önde gelen uluslararası mimar, tasarımcı ve lüks otel işletme markalarının bilgi ve tecrübelerini bir araya getirip işbirliği yaparak ayrıcalıklı konumlarda sofistike projeler geliştirmektedir. 2007 yılında Kempinski Residences Astoria, 2008 yılında Bellevue Residences Managed by Kempinski projelerini hizmete açan Astaş Holding, 2010 yılında yatırım kararı aldığı Maçka Residences Interior Design by Armani / Casa Managed by Kempinski projesini 2012 yılının Aralık ayında hizmete açtı. Astaş Holding bir başka yatırımı olan Mandarin Oriental, Bodrum projesine 2010 yılında arazinin satın alınması ile başlamıştır. 2011 yılında uluslararası ödüllü mimarların tasarımları arasından en iyileri seçilerek yapımına başlanan projenin inşaatı 2013 yılında tamamlanacaktır. Astaş Holding, 2012 yazında Kuruçeşme Arena’nın üzerinde bulunduğu araziyi uluslararası lüks otel projesini hayata geçirmek üzere satın almıştır. 


Astaş Holding, inşaat ve tekstil makineleri sektöründe doğrudan 3.500 kişiye dolaylı olarak da 10.000 kişiye istihdam sağlamaktadır. Astaş Holding bugüne kadar 1,5 milyar dolar değerinde ayrıcalıklı birçok seçkin projeyi hayata geçirmiştir. Markalı ve lüks rezidans, ofis, otel ve niş gayrimenkul yatırımlarıyla sofistike beklentilere hitap etmeye devam edecek olan Astaş Holding, önümüzdeki beş yıl içinde 3 milyar ABD doları değerinde projeler geliştirerek Türk ekonomisine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.


BEMES GROUP HAKKINDA

Bemes Group şirketleri, gayrimenkul geliştirme, savunma sanayii, uydudan internet, otomotiv ile araç-filo kiralama, teknoloji ve mühendislik hizmetleri alanlarında faaliyet göstermektedir. 


Bemes Group’un İstanbul şehir merkezinde tasarlanan projeleri “gayrimenkul geliştirme sektörü” kapsamında hayata geçirilmektedir. Son yıllarda, kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde inşa edilen yapıların yanı sıra, A+ hedef kitle standartlarına uygun olarak tasarlanan projeleri ile Bemes Group büyük hedeflerini gerçekleştirmeye devam etmektedir.



0212 215 29 29

www.mackaresidences.com



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler