29 / 03 / 2024

Tual Adalar Kartal'ın yüzde 30'u ön talep sürecinde satıldı! 342 bin TL'ye!

Tual Adalar Kartal'ın yüzde 30'u ön talep sürecinde satıldı! 342 bin TL'ye!

Dağ Mühendislik’in Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa ettiği, temiz havası ve geniş yeşil alanlarıyla dikkat çeken projesi ‘Tual Adalar’ Kartal’da yükseliyor. Yüzde 30’u ön talepte satılan projede daire fiyatları ise 342 bin TL’den başlıyor...


Kurulduğu 1992 yılından bu yana değerli lokasyonlarda yaptığı yatırımlarla dikkat çeken Dağ Mühendislik’in, Emlak Konut güvencesiyle Kartal Yakacık'ta inşa ettiği ‘Tual Adalar’ projesinin lansmanı Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum ve  Dağ Mühendislik  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 


Toplantıda yaptığı konuşmada bugüne kadar yaklaşık 2 milyon metrekare inşaata ve 8 bin konutu başarıyla tamamladıklarını hatırlatan Doğan Dağ, Tual Adalar’ın İstanbul pazarındaki projelerinden biri olduğunu ve bu projeleri Türkiye’nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi Emlak Konut ile birlikte hayata geçirdiklerini söyledi.


Projeye ilişkin bilgi veren Dağ “Üç kule ve üç az katlı blok olmak üzere toplam 6 blokta 471 konuttan meydana gelen ‘Tual Adalar’ın yüzde 85'i yeşil alanlara ayrılmış durumda. Projede 1+1'ler 75 ila 76 metrekare, 2+1'ler 116 ila 133 metrekare, 3+1'ler 159 ila 177 metrekare, 4+1'ler ise 185 metrekare olarak tasarlandı. Alt katlardan itibaren deniz manzarasına hakim olan ‘Tual Adalar’da her daireye 4 ile 12 metrekarelik depo alanı ayrıldı. Otopark alanlarında elektrikli araçlar için şarj ünitelerine yer verildi” diye konuştu. 


Tual Adalar bünyesinde; ister yüzde 3 peşinatla ister 30 ay vade farksız taksit seçenekleri bulunuyor. 


2017 yılı sonunda teslim edilmesi planlanan Tual Adalar’dan daire almak isteyen yatırımcılar için fiyatlar ise 342 bin TL’den başlıyor. Projenin m2 fiyatları ise 4 bin 400 TL civarında.


 Tual Adalar Kartal


“Kartal’a yapılan yatırım her zaman kazandırır”

Gelişme potansiyeli çok yüksek olan Kartal bölgesinin yakın zamanda İstanbul’un hatta Marmara Bölgesi’nin en önemli merkezleri arasında yerini alacağını ifade eden Doğan Dağ, bu bölgeye yapılan yatırımın her zaman kazandıracağının altını çizdi. 

Dağ “Böylesine değerli bir bölgede hayata geçirdiğimiz  Tual Adalar  projesi tüm taraflar için her zaman kazandıracak bir yatırım olma özelliği taşıyor” dedi. 


Bundan sonra tüm Türkiye’de büyümeyi hedeflediklerini belirten Doğan Dağ, yatırım ve projelerine ilişkin şu bilgileri verdi: “İstanbul’da toplam 2.2 milyar liralık yatırıma imza atan Dağ Mühendislik’in Tual Adalar’ın yanı sıra iki projesi daha bulunuyor. Bunlardan biri ortağı olduğumuz Bahçekent Flora. Orada bitmek üzere olan bin konut, 260 ticari alan var. 

Bir diğer projemiz ise Başakşehir’de yine Emlak Konut GYO güvencesiyle konumlandırdığımız ‘Tual Bahçekent’ projesi. Lansmanını nisanda yapmayı planladığımız Tual Bahçekent bünyesinde konut, hastane, özel kültür alanı, özel ilköğretim okulu, park, sosyal tesis ve dükkanlar yer alacak.”


Emlak Konut GYO’dan 2 milyar TL’lik arsa ihalesi  


Toplantıda konuşan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, Tual Adalar Projesi’nin arazisinin devletin atıl arazilerinden biri olduğunu hatırlatarak bu alanda 50 civarında işgalin bulunduğunu ve alanı vatandaşları mağdur etmeden dönüştürdüklerini söyledi. 


Emlak Konut GYO’nun ihalelerine devam edeceğini ifade eden Kurum, şirketin büyümesine Anadolu’da da devam edeceği bilgisini verdi. Kurum, çalışmalarla ilgili şunları söyledi: “Bu yıl sonuna kadar 11 bin satış ve 7.6 milyar TL ciro hedefledik. Gerçekleştireceğimiz ihalelerle birlikte hedeflerimize ulaşmayı planlıyoruz. Bundan sonrası için 1.5 milyar TL kar beklentimiz var, şu anda elimizde 4 milyar TL değerinde arsa portföyümüz bulunuyor, 1.5-2 milyar TL’lik arsayı da ihale etmeyi planlıyoruz.”


Emlak Konut GYO'nun Ekim 2014'te düzenlediği Kartal Yakacık arsa ihalesini 420 milyon lira teklifle Dağ Mühendislik kazanmıştı. Firma, Emlak Konut GYO'ya yüzde 29,50 oranla 123 milyon 900 bin lira önermiş ve Emlak Konut GYO, arsanın değerini 85 milyon 30 bin 299 lira olarak belirlemişti.



Tel: 444 9 213

Web: www.tualadalar.com