29 / 03 / 2024

Tarlabaşı 360'ın 4. ve 5. etapları satışa çıkıyor!

Tarlabaşı 360'ın 4. ve 5. etapları satışa çıkıyor!

İstanbul’un en önemli kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Tarlabaşı 360’ın yeni etapları eylül ayında Dubai’de görücüye çıkacak. Mahalle konseptinde hayata geçirilecek proje bölgenin tarihi dokusuna uygun olarak inşa ediliyor...


Türkiye’nin en önemli dönüşüm projelerinden biri olan Tarlabaşı 360’da yeni etaplar satışa çıkıyor. Şimdiye kadar ilk 3 etabının lanse edildiği projede 4 ve 5. etaplar eylül ayında Dubai’de görücüye çıkacak. Bu iki etaptaki satışların yabancıya ağırlıklı olarak yapılacağı projenin toplamda 9 adadan oluşacağını ifade eden Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, satışa çıkan etaplarda yeni konseptler oluşturduklarını kaydetti. 


Projenin dünyanın en değerli caddeleri arasında yer alan İstiklal ve Abdi İpekçi’ye çok yakın bir konumda bulunduğunu dile getiren Yetgin, “Tarlabaşı 360, tarihi bölgede geliştirilen ilk dönüşüm projesidir. Taksim’in merkezinde yer alıyor. Bu nedenle projenin yabancıların çok büyük ilgisini çekmesini bekliyoruz“ dedi. 


Projede yüksek gökdelenlerden ziyade 4-5 katlı binaların bulunacağını anlatan Yetgin, “Burada tarihi dokuya uygun olarak dönüşüm yapıyoruz. Koruma Kurulu’ndan izin alıyoruz. Cepheler eskiye uygun olarak yapılıyor. Kapı tokmağına bile dikkat ediyoruz. 4 katlı binaları yıkıp yerine 30 katlı gökdelen yapmıyoruz. Bu da projeyi daha değerli kılıyor” diye konuştu. 


Körfez’e gidiyor 

Feyzullah Yetgin, projedeki ilk etaplarda yabancılara satış yaptıklarını ve bu satışların sürekli yükseliş gösterdiğini ifade ederek, “Yabancıya satış her geçen dün artıyor. Tanıtımlara ağırlık vermeliyiz. Bu bir devlet politikası olmalı. Son olarak Fransa’daki Mipim fuarına katıldık. Eylül ayında ise Dubai’ye gideceğiz. Tanıtımlarda Beyoğlu Belediyesi de öncülük ediyor” dedi. 


Feyzullah Yetgin, projenin mahalle konseptinde olacağına işaret ederek, eğlence unsurlarının yanı sıra bakkal ve manav gibi mahalle konseptine uygun dükkanlara yer vereceklerini söyledi. Binaların giriş katlarının ticaret alanı olarak değerlendirileceğini söyleyen Yetgin, “Proje bölgedeki değişimi tetikliyor. Bu gidişle Cihangir’in çok ötesine geçebilir. Fıçıcı Abdi mini istiklal olacak” diye konuştu. Feyzullah Yetgin, Tarlabaşı 360’ın bölgedeki değişimi tetiklediğinin ve 5 önemli fonksiyonunun bulunduğunun altını çizerek, şöyle konuştu: 


“Projenin mimari konsepti çok iyi belirlenirken, modern teknikler uygulandı. Proje bölgenin sosyolojik olarak çehresini değiştirecek. Eskiden suçun yoğun olarak yaşandığı bölge artık daha güvenli olacak. Bölgedeki hak sahipleri 50 kata kadar prim kazandı. Tarihi özellik korunurken, bu anlamda ilk ve tek dönüşüm projesi oldu. Proje bölgedeki turizmi de canlandıracak ve yabancıların uğrak yeri olacak.”


'Tarlabaşı 360'ta iptal yok'


Bu arada, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, geçtiğimiz günlerde ortaya atılan Tarlabaşı'ndaki kentsel dönüşümün iptal olduğu iddialarıyla ilgili olarak Tarlabaşı Kentsel Yenileme Projesi’nin tüm hızıyla sürdüğünü açıkladı. Başkan Demircan, “Bugüne kadar yapılan kamulaştırmalarla ilgili açılan bütün davalar belediyemiz lehine sonuçlandı. Son Danıştay kararı, 'yeniden gözden geçirme' mahiyeti taşıyor” dedi. Ahmet Misbah Demircan, şunları söyledi: “Geçmişte de Danıştay'dan benzer bir bozma kararı çıktı. Ancak İdare Mahkemesi kamulaştırmaların hukuka uygun yapıldığına yönelik karar verdi. Şimdi de İdare Mahkemesi'nin daha önceki tasarrufunu korumasını bekliyoruz. Belediye olarak bu yönde gerekli müracaatlarımızı yapıyoruz. Projenin önünde hukuki hiçbir engel yoktur, süreç 'hukuka uygun bir şekilde devam ediyor. Önümüzdeki yıl projenin ilk etabını hizmete açacağız.”


Dünya



Önerilen Bağlantılar : Satışa çıkacak projeler