29 / 03 / 2024

Sur Yapı Antalya'da ilk etap inşaatı bitti!

Sur Yapı Antalya'da ilk etap inşaatı bitti!

Sur Yapı Antalya projesinde ilk etabın kaba inşaatının büyük bölümü tamamlandı. Sur Yapı imzasını taşıyan projede çalışmalar 24 saat aralıksız devam ediyor.


Sur Yapı tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle hayata geçirilen Sur Yapı Antalya projesinde inşaat çalışmaları hızla ediyor. Proje kapsamında çalışmalar 24 saat aralıksız sürüyor.


Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, bin 500 işçinin 24 saat aralıksız süren çalışmalar kapsamında ilk etabın kaba inşaatı büyük ölçüde tamamlandı. İnşa süreci devam eden projede 2020 programında "Akıllı Kent" olmak için 17 projenin içinden yarışarak ilk 3 projeden birisi seçildi. MatchUP Akıllı Kent Kepez Santral Projesi’yle AB’den 5 milyon avro hibe desteği alındı. Sağlanan bu hibeyle, akıllı aydınlatmalar, elektrik enerji depolama ve üretim alanları, akıllı yönetim uygulamaları, akıllı sayaçlar, açık alanda ücretsiz wifi hizmeti gibi 42 farklı akıllı kent uygulaması gerçekleştirilerek örnek bir akıllı kent inşa edilecek.


Sur Yapı Antalya Projesi’nin çevreci olması konusunda büyük hassasiyetler gösterildi. Hak sahiplerinin bahçesindeki ağaçların tümü tek tek sökülüp fidanlıkta toplanarak, hak sahiplerinin isimleri o ağaçların üstüne yazıldı. 


Proje alanı içerisinde fidanlıkta 9 bin 998 adet nar, narenciye, zeytin ve meyve ağacı, 997 adet yere dikili zeytin ağacı, 785 adet de keçiboynuzu, palmiye çınar ve bunun gibi büyük ağaçlar bulunuyor. 


Proje kapsamında anaokul, ilkokul, ortaokul, lise olmak üzere; 11 adet okul, 3 adet Sağlık Ocağı, 3 adet camii, bir adet organik pazar yeri, bir adet spor ve kültür merkezi, büyük bir hastane, bir müze alanı, bir adet alışveriş merkezi, dev şehir parkı ve akaryakıt istasyonu yer alıyor. 


 


http://antalya.suryapi.com.tr/