16 / 04 / 2024

Ant Yapı Anthaven'daki konutların yüzde 30'u satıldı!

Ant Yapı Anthaven'daki konutların yüzde 30'u satıldı!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Okay, Aspat'ta inşa ettikleri Anthaven projesinin ilk etabında yer alan konutların yüzde 30'unun satıldığını ifade etti...




Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Bodrum Aspat'ta inşa ettikleri Anthaven projesinin ilk etabında yer alan konutların yüzde 30'unun satıldığını söyledi. Örnek dairelerin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Okay üç etaptan oluşan projenin 162 konutluk ilk etabının Mayıs 2020'de teslim edilmesinin planlandığını aktardı. Okay, otel zincirlerinden Radisson Hotel Group'un premium markası Radisson Collection'ın Anthaven ile ilk kez Bodrum'a geleceğini söyledi. Habertürk'ten Helin Genç'in haberi...


Türkiye'de ve yurtdışında birçok projeye imza atan Ant Yapı'nın Bodrum Aspat'ta inşa ettiği Anthaven projesinin ilk etabındaki örnek daireler basın toplantısıyla tanıtıldı. Kanallı evler, villalar, lüks otel ve apartlardan oluşan projenin yapımına geçtiğimiz yıl başlanmıştı. Üç etaptan oluşan projenin 162 konutluk ilk etabının Mayıs 2020'de teslim edilmesi planlanıyor. Yaklaşık 53 bin 500 metrekarelik alana sahip birinci etapta; 21 bin metrekare konut, 4 bin metrekare ticari alan, 10 bin metrekare otel ve spa alanı bulunuyor. Projenin ilk etabının değerinin 100 milyon Euro olduğu açıklandı. Tamamı 220 bin metrekarelik alana sahip olacak projede en fazla 3 katlı 600 konutun yanında otel, market, restoran ve spa gibi ticari alanlar yer alacak. Anthaven Projesi'nin tamamının değerinin 300 milyon Euro’yu bulması bekleniyor.


 Ant Yapı Anthaven


RADISSON COLLECTION 2020 SONUNDA AÇILACAK


Habertürk'ten Helin Genç'in izlediği basın toplantısında konuşan Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, dünyanın en büyük otel zincirlerinden Radisson Hotel Group'un premium markası olan Radisson Collection'ın Anthaven ile birlikte ilk kez Bodrum'a geleceğini söyledi. Okay'ın verdiği bilgiye göre otel 2020 sonunda faaliyete geçecek. Radisson Collection Resort & SPA Bodrum, toplam 120 lüks odaya sahip olacak. Başlangıçta 80 odanın, 12 ay sonraki ikinci kalan 40 odanın açılışı gerçekleşecek. Otelde toplam bin 250 metrekare alana ulaşan spa merkezi, açık-kapalı yüzme havuzları, teras barı, fitness salonları, toplantı odaları ve lounge alanları da yer alacak.


'ÇOK FEDAKARLIK YAPTIK'


Okay, 21 bin metrekarelik konut alanı üzerinde 1+1'den 4+1'e kadar farklı kat planlarında 162 konutun inşa edileceği ilk etapta konutların metrekare satış fiyatlarının 2 bin 800 ile 2 bin 900 Euro seviyelerinde olduğunu söyledi. Okay, projenin ilk etabındaki konutların yüzde 30'unun satışının tamamlandığını belirtti. Geçen yıl talep toplanırken rakamın yüzde 50'yi bulduğunu ifade eden Okay, Ağustos ayında yaşanan döviz kurundaki artış nedeniyle satışların yüzde 30 seviyesinde gerçekleştiğini kaydetti. Okay "Satış fiyatını en dibe çektik. Çok fedakarlık yaptık" dedi.




'BİZ HER ORTAMDA İŞ YAPTIK'


Ağustos 2018'den bu yana yaşanan döviz kurundaki dalgalanma ve faiz oranlarının yükselmesinin nedeniyle konut sektörünü olumsuz etkilediğini belirten Okay "Araştırdığım kadarıyla bu sene yapılan ilk lansmanmış konut alanında. Zor günler geçiriyoruz. Özellikle İstanbul'da Türkiye genelinde konut sektörü ciddi zor durumda. Ama biz her ortamda iş yaptık, hem yurt içinde hem yurt dışında. Hep işin pozitif tarafında olduk. Üretmekten yana olduk" dedi.


YABANCIYA SATIŞA 'GÜVENLİK' ENGELİ


Okay, projenin yabancılara satılıp satılmayacağı ile ilgili soruya "Arazi, Kos Adası'nın hemen karşısında yer alıyor. Güvenlik gibi gerekçelerden dolayı yabancıya satış yasağı var ama bununla ilgili de çalışmalarımız var.  Ankara  ile temasa geçmeyi planlıyoruz. Port Alaçatı'da Avrupa'dan çok müşterimiz olmuştu. Kısıtlı da olsa almak isteyen yabancılara yer vermek istiyoruz" sözleriyle yanıt verdi.


3 BİN AĞAÇ DİKİLECEK


Okay, Anthaven Projesi'nin yüzde 70'inin kanal ve yeşil alanlardan oluşacağını belirtti. Okay, konut ve otelin Bodrum mimarisiyle uyumlu, tüm yapıların da birbirinden farklı karakterlere sahip olacağını kaydetti. Proje yapılırken hemen hemen hiç ağaç kesilmediğini ifade eden Okay proje alanına 3 bin ağaç dikileceğini söyledi. Okay, Anthaven'ın çevresinde yer alan dağlık mera alanında da 60 bin fidan dikilmesi için valilikten izin çıktığını duyurdu.


http://www.antyapi.com.tr/