02 / 05 / 2024

Kiptaş'tan nasıl ev sahibi olunur 26 soruda!

Kiptaş'tan nasıl ev sahibi olunur 26 soruda!

Kiptaş'tan nasıl ev sahibi olunur Başvuru nasıl yapılır Kiptaş ile ilgili merak ettiğiniz herşey 26 soruda mercek altında!


1. Başvuru nasıl yapılıyor
  Başvurular belirtilen satış noktalarına, kişi kendi adına başvuruyor ise kimlik ile, vekil sıfatı ile başvuruyor ise usulüne uygun olarak noterden alınmış özel vekaletname ile yapılmaktadır.

2. Proje hakkında fiyat bilgisi alabilir miyiz
  Ödeme seçenekleri satışı devam eden projeler için ilgili bölgenin linkinde mevcuttur.

3. Daire almaktan vazgeçtim. Başvuru bedelini iade edecek misiniz
  Ön kayıt bedelini yatırıp kura tarihinden önce kaydını iptal etmek isteyen müşteriler için iade tarihi başvuru formunda belirtilmiştir.

4. Daire fiyatı haricinde başka ne gibi masrafım olur
  Banka kredisi onaylanan müşteriler, bankaya dosya masrafı ve hayat sigortası ödeyeceklerdir. Bu bedellerin ne kadar olduğu başvuru formunda ve ödeme seçeneklerinde belirtilmiştir.

5. Projede peşinatı yatırma süresi maksimum ne kadardır
  Hak sahiplerinin hangi tarihler arasında kesin kayıt işlemlerini tamamlayacakları başvuru formunda belirtilmiştir. Bu tarihler arasında müşterilerin peşinatlarını tamamlamaları gerekmektedir.

6. Hak sahibi olduğum takdirde kayıt işlemleri nereden yapılmaktadır
  Kesin kayıt işlemleri Kiptaş Genel Müdürlüğü, Tanıtım ve pazarlama müdürlüğünde yapılmaktadır.

7. Yedek üyeyim, paramı çekersem hakkım yanar mı
  Hak sahipliği kurasında yedek üye olarak hak sahibi olan müşterilerin yatırmış oldukları başvuru bedelleri iade edilmektedir. Herhangi bir hak kaybı söz konusu değildir.

8. Yedek üye olarak kazandım. Ne zaman sözleşme imzalamaya gelebilirim
  Hak sahipliği kurasında yedek üye olarak hak sahibi olan müşterilerin sözleşme imzalamaları için belirli bir tarih yoktur. Hakkından vazgeçen asil üyelerimiz oldukça noter huzurunda çekilen kura sırasına göre yedek üyeler çağırılmaktadır.

9. Eşim ve ben kurada hak sahibi olduk. İki daireye birden kayıt olabilir miyiz
  Sosyal amaçlı konut satışlarımızda eşlerin ikisine birden konut çıkması halinde sadece bir daire için kayıt yapılmaktadır.

10. Adıma kayıtlı arsam var. Kampanyaya katılabilir miyim
  Kişinin adına arsa bulunması soysal amaçlı konut kampanyasına başvurmasına engel değildir. (Arsanın boş olması gerekmektedir) Ancak kendi, eşi ve çocukları (18 yaşından küçük) üzerine kayıtlı İstanbul ili hudutları içerisinde tapulu veya tapusuz; Kiptaş, Toki, Kooperatif ve benzeri kurum ve kuruluşlarda üyelik hakkı şeklinde hisseli veya hissesiz konut hak sahipliğinin bulunmaması gerekmektedir.

11. Kampanyada adıma daire çıkmadı. Ön kayıt bedelini çekmezsem diğer kuralara katılabilir miyim veya öncelik hakkım var mı
  Her konut kampanyasına ayrıca başvuruda bulunulması gerekmektedir. Kura sonucu hak sahibi olamayan müşterilerimiz yatırmış oldukları ön kayıt bedellerini çekerek, yeni bir konut kampanyasına başvuruda bulunurken tekrar yatırmaları gerekmektedir. Daha önce kuraya katılan müşterilerimize herhangi bir öncelik tanınmamaktadır.

12. Başvuru formunda belirtilen sözleşme tarihi ile bana gelen mesajda yazan tarih farklı, ne yapmam gerekir
  Sözleşme yapmak üzere gelecek müşterilerin beklemelerini önlemek amacıyla belirli günlerde gelmeleri için mesaj gönderilmektedir. Size gelen mesajda belirtilen tarihte gelmeniz yığılmayı önleyerek daha iyi hizmet alabilmenize yardımcı olacaktır.

13. Hak sahibi olan üyeler önce kredi başvurusunu mu yoksa satış vaadi sözleşmesini mi imzalayacak
  Hak sahibi olan müşterilerin önce satış vaadi sözleşmelerini imzalamaları, daha sonra anlaşmalı bankaya kredi başvurusunda bulunmaları gerekmektedir.

14. Ön kayıt bedeli peşinat miktarına dahil mi
  Ön kayıt bedeli peşinat miktarına dahildir. Örneğin peşinat miktarı 10.000 YTL olan daire için başvuru esnasında 2.000 YTL yatırmış olan müşteri 8.000 YTL yatıracaktır.

15. Üzerime kayıtlı konut var. Kampanyaya girmeme engel olur mu
  Satış kampanyasına katılmak için gerekli olan şartlar başvuru formlarında belirtilmiştir. Satış ofislerinden veya web sitesinden başvuru formlarını edinebilirsiniz.

16. Kendi adıma dairem var. Çocuklarım başvurabilirler mi
  18 yaşından büyük olmak kaydıyla kendi adına başvuruda bulunabilir.

17. Projede satın almış olduğumuz daire belli mi, değilse ne zaman belli olacak
  Daire kuraları inşaatların tamamlanmasından sonra noter huzurunda yapılan çekiliş ile belirlenmektedir. Çekiliş tarihi, yeri ve gerekli evraklar konusunda hak sahiplerinin adreslerine yazılı tebligat ile veya www.kiptas.com.tr adresinden bilgi verilmektedir. Hak sahiplerinin adres değişiklikleri varsa yazılı bir dilekçe ile bildirmeleri gerekmektedir.

18. Taahhütname örneğini nereden bulabilirim
  Taahhütname örneğini ilgili bölgenin bilgilerini içeren web sayfasında veya “haberler ve duyurular” kısmında hak sahiplerinin hazırlaması gereken evraklar bölümünde bulabilirsiniz.

19. Peşinat miktarını daha fazla yatırabilir miyim
  Müşteriler peşinat miktarının yükselterek daha az kredi kullanma imkanına sahiptirler. Ödeme planında belirtilen tutarlar örnek olup minimum peşinat tutarına göre örneklendirilmiştir.

20. Dairenin tamamını peşin alabilir miyim Bu durumda Herhangi bir indirim olur mu
  Daire fiyatının tamamının peşin olarak ödenmesi mümkündür. Daire fiyatları peşin olarak belirlenmiş olup bu fiyatlar üzerinden banka kredisi kullandırılmaktadır. Peşin ödemelerde ayrıca bir indirim yoktur.

21. Belirtilen banka şubesi dışında bir şubeden kredi başvurusu yapabilir miyim
  Kredi başvuruları anlaşmalı bankanın belirtilen şubesinden yapılmaktadır. Ayrıca sözleşme süresi içerisinde banka çalışanları Kiptaş’ta müşterilerin kredi başvurularını kabul etmektedirler.

22. Peşinat tutarını herhangi bir şubeden yatırabilir miyim Banka havale masrafı verecek miyim
  Peşinat tutarınızı anlaşmalı bankanın herhangi bir şubesinden havale masrafı ödemeden yatırmanız mümkündür.

23. Satış vaadi sözleşmesi imzalamak için gerekli evraklar nelerdir
  Satış kampanyası dahilinde hak sahibi olan müşterilerin hazırlaması gereken evrakların listesi sözleşme tarihleri arasında web sitemizde “haberler ve duyurular” bölümünde yayınlanmaktadır.

24. Kura çekilişinde hak sahibi olamadım. Ön kayıt bedelini ne zaman alabilirim
  Kura neticesinde hak kazanamayan müşterilerin ödemiş oldukları ön kayıt bedellerinin iade tarihi başvuru formunda belirtilmiştir.

25. Projenin teslim tarihi nedir
  Konutların hak sahibine teslim süresi, sözleşme tarihinden itibaren 24 aydır.

26. Planlanan projeleriniz nelerdir Ne zaman satışa sunulacaktır
  Planlanan projeler; proje çalışmaları devam etmekte olan konut bölgeleridir. Bu bölgelerin çalışmaları tamamlandığında konut satışları web sitesinden, bilboardlardan ve basın yoluyla kamuoyuna duyurulmaktadır.



Önerilen Bağlantılar : Yeni konut projeleri