20 / 04 / 2024

KİPTAŞ'tan depo konut projeleri geliyor!

KİPTAŞ'tan depo konut projeleri geliyor!

KİPTAŞ İstanbul’un şehircilik anlayışına katkı sağlayacak depo konut projelerini inşa edecek. KİPTAŞ, gayrimenkul sektöründe çığır açacak.


Yeni Akit'te yer alan habere göre; KİPTAŞ depo konut projelerini hayata geçirecek. Proje detayları önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak. 


KİPTAŞ


KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, Ekonomi Müdürümüz Mehmet Canıtatlı’ya yaptığı açıklamada, ‘’Şu ana kadar yaptığımız 80 bin konutu katlayacak devasa bir planlama ile İstanbul’a yeni bir kimlik kazandıracağız’’ dedi. Devam eden projeleriyle ilgili bilgi de veren Yıldırım Silivri’de dördüncü etap konutlarının müjdesini de verdi.



YENİ BİR ÇIĞIR AÇACAK


KİPTAŞ’ın gayrimenkul sektöründe bir ilki gerçekleştireceğini söyleyen Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, İstanbul için kalıcı planlar ürettiklerini, bunlar arasında DEPO KONUT (yapılıp hemen satılmayan) projesinin yakında devreye gireceğini söyledi. KİPTAŞ’ın, 2018’i atılım yılı ilân ettiğini söyleyen Yıldırım, “Bilhassa dönüşüm konusunda Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleriyle birlikte İstanbul’un çeşitli ilçelerinde ciddi dönüşüm projelerini başlattık. Sosyal konut projelerini devam ettirirken geleceğin İstanbul’unu da tasarlıyoruz. Yapıp satmayacağımız konutlar üretmeye başlıyoruz. Bunun için adres olarak ESENLER belirlendi. Orada satılmayacak konutlar üretilecek. Gerektiğinde halkın rızasıyla bazı semtlerden taşıma yapılacak. İstanbul’un deprem ve dönüşüm konusundaki geleceği için planlamalar hızlı bir şekilde hayat bulacak. Detayları ise önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanımız (Devlet Başkanımız) Recep Tayyip   Erdoğan tarafından açıklanacak” diye konuştu.



BEYOĞLU’NDA SAHADAYIZ


İstanbul’un kentsel dönüşüm alanlarının başında gelen Beyoğlu’nun geldiğini söyleyen Yıldırım, “Okmeydanı semtinde yıllardır hayal edilen modern yapılar için imzaları attık. 100 bin nüfuslu Okmeydanı’nda artık iş makinalarının sesi umutlu bekleyişlerin rehberi olacak. 2 milyon 250 bin metrekarelik alanı kapsayan dönüşüm için Başkan Ahmet Misbah Demircan’ın ekibi ile hummalı bir çalışma içine girdik’’ dedi. 



SEÇİM ERDOĞAN’IN ZAFERİYLE SONUÇLANACAK


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önce İstanbullulara ardından tüm Türkiye’ye büyük hizmetler verdiğini dile getiren Yıldırım, “Bizim çalışma prensibimizde paylaşmak var. Fakir gurabaya, yetime ve öksüze el uzatmak var. KİPTAŞ olarak kuruluş amaçlarımız arasında yer alan ucuz konut seferberliği ile binlerce aileye İstanbul’da anahtar teslim ettik. Bunun büyük bir kısmında sayın Erdoğan’ın da fikri katkısı olmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından sonra 16 yıl iktidarda kalarak ülkemizi yöneten Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinin ardından Türkiye’nin ilk devlet başkanı yani yeni sistem başkanı olarak inşallah hizmetlerine devam edecektir” temennisinde bulundu.



FİKİRTEPE’YE TORKAM’LA YENİ SOLUK


“Fikirtepe bölgesinde sağlıklı kentleşme için varız” diyen İsmet Yıldırım, “Biz, Fikirtepe’de bakanlıkla birlikte, hem oraya bir ivme kazandırmak hem de oradaki bazı müteahhitlerin iflas etmesi durumuyla vatandaşın mağdur olmaması için üç projeye girdik. Fikirtepe biz kentsel dönüşüm alanı olsa da, rantsal dönüşüme karşıyız belediye olarak. Vatandaşa kendi yerinde dönüşüm yaparak onun orada oturmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.



YEŞİLCE AYDOSLULAR KAZANÇLI ÇIKACAK


2017’in sonunda Anadolu yakasının Pendik Aydos bölgesinde ‘Yeşilce’ adlı projeyi geliştirdiklerini söyleyen Yıldırım, “Projemiz ormana komşu ve denizi de görüyor. 25 bin metrekarelik arazi üzerinde 331 adet dairelik, 130 milyon lira cirosu olan butik bir proje inşa ediyoruz. Daireleri 2+1 ve 3+1 olarak planladık. 83 ile 113 metrekare arasında değişen dairelerimiz var. Fiyatlar da 300 bin lira seviyelerinden başlayıp 550 bin liraya kadar çıkıyor. KİPTAŞ’ın finansal imkânlarını seferber edip vatandaşlara 12, 24 ay, 36’a kadar faizsiz banka kredisiz, kendi daire satıyoruz. Sosyal konut anlayışıyla lüks konutlar üretiyoruz. Maliyet analizi yaptığımızda; arsa payı ve inşaat maliyeti ile birlikte bu projede sıfır kârla daire satıyoruz’’ dedi.



TOKİ EVLERİ İÇİN DE BAŞVURU DÖNEMİ


TOKİ  İstanbul Silivri’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile dar ve orta gelirliler için bin 356 yeni konut hayata geçiriyor. 


Fiyatların 198 bin liradan taksitlerin 700 liradan başladığı projede alt gelir grubu için 934 konut, orta gelir grubu için ise 422 konut satışa sunuldu.


11-12 Temmuz 2018’de noter huzurundaki kura çekimiyle konut sahibi olacak vatandaşlar belirlenecek. Başvurular  29 Haziran’a kadar sürecek.


Alt gelir grubu için bin TL, orta gelir grubu için 2 bin TL başvuru bedeli ödenmesi gerekiyor. 


 


10 İLÇEYE KİPTAŞ DAMGASI


Kiptaş’ın bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük projeleri olan Başak ve Hilal konutlarından ev sahibi olan orta ve dar gelirlilerin merak ettiği yeni projeler şu ilçelerde hayat bulacak.


ESENLER: 90 dönümlük arazi üzerinde 70 bin konut etap inşa edilecek. (2018-2023)


SİLİVRİ: Daha önce hayat bulan Kiptaş projesine yakın konumda bin 500 sosyal konut inşa edilecek. (2018)


BAŞAKŞEHİR: Dört bin konutluk Bahçeşehir – Vaditepe projesine komşu alanda Vaditepe 4 adıyla tümü memurlar için planlanan en az 1,600 konut inşa edilecek. (2018-2019)


PENDİK: Yeşilce Aydos projesi satışa çıktı. Aynı bölgede yeni bir projenin daha teknik çalışmaları devam ediyor. (2018)


BAYRAMPAŞA: Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 2 bin 600 konut ile 154 işyerinin inşası devam ediyor. (2018-2019)


FİKİRTEPE: Çevre ve Şehircilik Bakanlığının himayelerinde gerçekleştirilen görüşmeler neticesinde Fikirtepe’de kangrene dönüşen adalar üzerinde Kiptaş imzasıyla 2 bin konut inşa edilecek. Bunun ilk adımı TORKAM ile atıldı.


ZEYTİNBURNU: Zeytinburnu’na ilk nitelikli evleri kazandıran KİPTAŞ, dönüşüm projesi kapsamında 2 bin konutu ekim ayında satışa sundu. Projede hem inşaat hem de satış süreci olumlu seyrediyor. (Loca mahal) Ayrıca Küçükçekmece, İkitelli ve Sarıyer’de planlamalar yapılıyor.



SİLİVRİ’YE BİN 350 KONUT DAHA


Başvuruların temmuz ayında başlayacağı müjdesini veren Yıldırım, “Yeni etapta bin 350 civarı konut olacak. İnşaatına başladığımız son etapla birlikte bölgede toplamda üç bin konut daha üretmiş olacağız. Silivri’de artık her türlü imkânın var olduğunu biliyoruz. Uygun ödeme planları ile hiç evi olmayanları ev sahibi yapacağız. Geçen ay Silivri projesinin kura töreninde söz vermiştik. Kimse “Bana ev çıkmadı” diye üzülmesin. Kiptaş olarak sosyal konut üretmeye devam edeceğiz” dedi.




Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Yeni konut projeleri