24 / 04 / 2024

Pelin Akın kimdir?

Pelin Akın kimdir?

Pelin Akın kimdir?Akfen GYO Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Pelin Akın, ne zamandan beri Akfen GYO'da yönetim kurulu üyesidir?İşte Pelin Akın'ın biyografisi..


Pelin Akın kimdir?

Pelin Akın, 2010 yılında İngiltere’de Surrey Üniversitesi İspanyolca İşletme Bölümü’nden mezun olan Pelin Akın, iş hayatına ilk olarak Madrid’de Deutsche Bank Finans departmanının Strateji bölümünde başladı. 


Türkiye’ye döndükten sonra TAV Havalimanları Holding bünyesinde çalışmaya başlayarak geleceğin yöneticisi olarak yetiştirilmek üzere MT Programına katıldı. Şu anda, TAV Havalimanları Holding Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi, Akfen Holding Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi, IBS Sigorta ve Reasürans Brokerliği ve Akfen GYO’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmaktadır.


Hâlihazırda DEİK İspanyol İş Konseyi’nde ve DEİK İngiliz İş Konseyi’nde farklı çalışma gruplarında yer alan Akın, aynı zamanda 1999 yılında Akfen Holding tarafından kurulan TİKAV’da (Türkiye  İnsan Kaynakları Eğitim ve Sağlık Vakfı) Mütevelli Heyet Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif çalışmalarda bulunmaktadır. 


Duke of Edinburgh International Award Türkiye Programı’nın Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Akın, London School of Economics’de (LSE) kurulan Çağdaş Türkiye Araştırmalar Kürsüsü’nde 2010 yılından bu yana Danışma Kurulu Başkanlığı görevini yürütmektedir. 


Türkiye ve İngiltere arasındaki siyasi, ekonomik ve kültürel alandaki ilişkilerin güçlendirilmesi amacıyla 2011 yılında kurulan Tatlıdil Forumu’nun organizatörlüğünü üstlenen Pelin Akın’ın TÜSİAD, GYİAD, TİKAD, Genç Başkanlar Organizasyonu (YPO) üyelikleri bulunmaktadır. Ocak 2015’te yapılan TÜSİAD Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Yedek Üyeliği’ne seçilmiştir.


İletişim bilgileri:

Ankara Merkez Ofis

Koza Sok. No:22 Gaziosmanpaşa 06700

Ankara / Turkey

Tel : +90 312 408 10 00

Faks : +90 (312) 441 07 82