25 / 04 / 2024

Önder Halisdemir kimdir?

 Önder Halisdemir kimdir?

Ağaoğlu Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanlığına getirilen Önder Halisdemir kimdir? Önder Halisdemir, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Önder Halisdemir'in biyografisi..


Önder Halisdemir kimdir?

Önder Halisdemir, 1972 doğumlu. Önder Halisdemir, Marmara Üniversitesi, New York Üniversitesi (NYU) ve Pennsylvania Üniversitesi’nde akademik çalışmalarda bulunmuştur. 


Bankacılık konusunda doktora derecesi Halisdemir, Sultanhamam ve Sirkeci piyasalarında çeşitli iş girişimlerini takiben kariyerine bankacı olarak devam etmiştir. Yönetici adayı  olarak başladığı bankacılık yaşamında çeşitli bankalarda teftiş kurulu, şube, kurumsal ve bireysel kredi tahsis, perakende bankacılık, teknoloji bölümlerinde görev almış, yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 


Sırasıyla A Bank, Akbank, Vakıflar Bankası ve Aktifbank’ta görev yapmıştır. Güneş Sigorta ve Vakıf Emeklilik şirketlerinde yönetim kurulu üyeliklerinde bulunmuştur. GYODER dahil olmak üzere çeşitli mesleki derneklerde kurucu veya yönetim kurulu üyesi olarak yer almıştır. 


Mortgage yasasının hazırlanmasında Türkiye Bankalar Birliği’ni temsilen çalışma komisyonu başkanı olarak aktif görev almış ve TBB tarafından plaket ile ödüllendirilmiştir. Wharton School’da Uluslararası Mortgage Sistemleri eğitimi alan Halisdemir, Amerikan Bankalar Birliği sınavlarına katılarak Mortgage Banker sertifikası almıştır. İş yaşamı boyunca birçok yeniliğe imza atmış, kendisi ve çalıştığı kurumlar birçok uluslararası ödül kazanmıştır. 


Kamuoyu yaptığı yenilikler arasında en çok dünyada bir ilk olan cepten kredi uygulaması ve bunun sektör standardı haline gelmesi, Passolig dahil olmak üzere alanında ilk çeşitli kart ve kredi uygulamaları, çeşitli sermaye piyasası araçlarının ilk uygulamaları, son görev yaptığı kurumun görev süresi botunca 100 kat büyümesi, Dünyanın En Yenilikçi Bankası yarışmasında birincilik ödülü alması ve Yatırım Bankacılığındaki çeşitli uygulamaları ile tanınmıştır. Halisdemir, girişimciliğin gelişmesini sosyal misyon olarak görüp bu alanda birçok ilki hayata geçirmiştir. 


Halisdemir son olarak ülkemizin en büyük yatırım bankası Aktif Bank’ta Genel Müdür ve banka iştiraklerinin Yönetim Kurulu Başkanlıkları görevlerinden 6 Ocak 2015 tarihi itibariyle istifa etmiştir.


Halisdemir, Sermaye Piyasaları alanında yüksek lisans, Bankacılık ana bilim dalında Doktora derecesine sahiptir. 


Önder Halisdemir Türkiye’nin önde gelen gruplarından Ağaoğlu Şirketler Grubu’nda İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlamıştır.