28 / 03 / 2024

Kemalettin Cengiz Tekinsoy kimdir?

 Kemalettin Cengiz Tekinsoy kimdir?

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü görevine Kemalettin Cengiz Tekinsoy atandı. Peki Kemalettin Cengiz Tekinsoy kimdir? diyorsanız işte yanıtı...


Kemalettin Cengiz Tekinsoy, 1959 Kayseri doğumlu. Kemalettin Cengiz Tekinsoy, ilk ve orta tahsilini Kayseri’ de, Üniversite Eğitimini Gazi Üniversitesi (Eski  Ankara  Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi) Mimarlık Fakültesinde 1976-1981 yılları arasında tamamdı. Askerlik görevini de 1981-1983 yılları arasında Yedek Subay olarak yine Ankara'da yaptı.

 

Kemalettin Cengiz Tekinsoy, Nisan 1983 ile Eylül 1984 yılları arasında 1.5 yıl özel sektörde şantiye şefliği yaptı. 

 

Tekinsoy, 1984 Eylül ayından itibaren Kayseri Büyükşehir Belediyesinde göreve başladı.

 

1984-1994 yılları arasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Dairesi Başkanlığında çalışan Kemalettin Cengiz Tekinsoy, 1994-1995 yılları arasında Fen İşleri Şube Müdürü, 1995-1999 yılları arasında Fen İşleri Daire Başkanı ve 1999-2016 yılları arasında ise kesintisiz 17 yıl Teknik İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcılığı görevlerini yürüttü.

 

1994 ile 2016 yılları arasında yöneticilik yaptığı dönemde Raylı Sistem, Erciyes Turizm Merkezi, Stadyum ve Kongre Merkezinin de içinde bulunduğu 10 adet spor tesisi, alt geçitler, üst geçitler, meydan ve çevre düzenlemeleri, Anadolu Harikalar Diyarı, Kayseri Mahallesi, Kültür Yolu gibi Kayseri’nin ufkunu değiştiren bir çok büyük projenin planlama, fizibilite, ihale, yapım ve işletme aşamalarında proje yöneticisi olarak başında bulundu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mehmet Özhaseki ile birlikte gerçekleştirilen bu projelerle Kayseri Türkiye'nin şehircilik açısından önde gelen şehirlerinden birisi haline geldi.

 

Kemalettin Cengiz Tekinsoy 2002-2008 yılları arasında Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulunda Belediye temsilcisi olarak görev yaptı.

 

Uzun yıllar Yak-Taş, Kayseri Gaz, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Anonim Şirketlerinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinde bulundu.

 

Kayseri ile ilgili bir çok makalesi yayınlanmış olan Tekinsoy'un “Kayserinin İmarı ve Mekansal Gelişimi” ve “Kiçikapı” isimli iki adet basılmış kitabı bulunuyor.

 


Kemalettin Cengiz Tekinsoy, evli ve bir çocuk babasıdır.

 



Önerilen Bağlantılar : TOKİ Kayseri kura