29 / 03 / 2024

Ferit Aysan kimdir?

Ferit Aysan kimdir?

Yüksek İnşaat Mühendisi Ferit Aysan, 84 yaşında hayatını kaybetti. Peki Yüksek İnşaat Mühendisi Ferit Aysan kimdir? Aysan, hayatı boyunca hangi işlere imza attı? diyorsanız işte yanıtı...


Yüksek İnşaat Mühendisi Ferit Aysan, Manisa Demirci doğumlu. Aysan, İstanbul Teknik Üniversitesi 1956 yılı mezunu. İstanbul’da yaşayan Yüksek İnşaat Mühendisi Ferit Aysan 84 yaşında hayata gözlerini yumdu. Aysan, eğitime olan hassasiyetiyle tanınıyordu. 


İstanbul Bakırköy'de Ferit Aysan Çağdaş Yaşamı Destekleme Okulu'nu baştan sona yapıp eğitime hazır halde Milli Eğitim Bakanlığına bağışladı.


İlk dış müteahhitlik işinde yer aldı

1972 yılında, yolları 1926 Yüksek Mühendis Mektebi’nde kesişen iki inşaat mühendisi, bugün Türk müteahhitlik firmalarının en kıdemlilerinden biri olan STFA’nın kurucuları, Türkiye inşaat tarihinde birçok ilke imza atan iki dost, 65’inde, yani emeklilik yaşında Libya çöllerinde iş almak için çabalıyorlardı. Nafiz Yürekli ve Ferit Aysan’ın bu konuda bir rapor hazırlamak için çalışmalara başlamasından kısa bir süre sonra, 1973 başlarında, Libya’da kurulan ilk Türk şantiyesinin başında Sezai Türkeş çalışmaları başlattı.