24 / 04 / 2024

Engin Uzuner kimdir?

Engin Uzuner kimdir?

Kastamonu İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner kimdir? Uzuner, daha önce hangi işlerde görev aldı? İşte Kastamonu İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner'in özgeçmişi...


Engin Uzuner kimdir?

Engin Uzuner, 1962 yılında doğdu. 1980 yılında Kastamonu Endüstri Meslek Lisesini bitirdikten sonra 1983 yılında  Adana  Osmaniye’de vatani görevini tamamladı. 1990 yılına kadar İlçemizde çeşitli alanlarda faaliyetlerde bulundu.


İlçemizin ilk ve tek Sürücü Kursunun sahibidir. Bugüne kadar İnebolu Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifi Üyeliği, Vakıf ve Dernek Kurucusu ve Başkanlığı, İnebolu Ticaret Odası Meclis Üyeliği, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclis Üyeliği görevlerinde bulundu. 2009 Yerel Seçimlerinde İNEBOLU BELEDİYE BAŞKANI seçildi.


Belediye Başkanlığı süresince, İnebolu’nun her köşesinde önemli hizmetlerin yapılmasının yanı sıra birçok başarılı projelere imza attı.


Belediye Başkanlığı sırasında,


 -   Time Dergisi tarafından “Yılın Başarılı Belediye Başkanı” seçilerek ödüllendirildi.


 -  Özel Kalem Dergisi Yerel Yönetim Ödülleri Şehir Planlama ve Kentsel Tasarım kategorisinde “Turgut ÖZAKMAN İstiklal Yolu Parkı Projesi” ile “Yılın İlçe Belediye Başkanı” seçilerek ödüllendirildi.


Belediye Başkanı Engin UZUNER , Nilüfer UZUNER ile evlidir.