20 / 04 / 2024

Bayram Başaran kimdir?

 Bayram Başaran kimdir?

Gazetecilikten inşaat sektörüne geçiş yapan,Yeni Doğuş Group'un CEO'luğunu yapan Bayram Başaran kimdir? Bayram Başaran daha önce hangi firmalarla çalıştı?İşte Bayram Başaran'ın biyografisi..


Bayram Başaran kimdir?

Bayram Başaran, 1964 yılı Ordu doğumlu. Ataköy Lisesi’nin ardından, İ.Ü-A.Ü İktisat Fakültesi’ni bitiren Bayram Başaran, bugün Yeni Doğuş Group CEO'su.


Yüksek lisansını İstanbul Üniversite İktisat Fakültesi Para-Banka Bölümü’nde yapan Bayram Başaran iş yaşamına 1982 yılında Dünya Gazetesi’nde başladı. 


Bayram Başaran, 1989-1990 yıllarında Tercüman Gazetesi’nde ekonomi yazarlığı ve yöneticilik yaptı. 1990-1992 yıllarında Sabah Gazetesi ve yayınlarında ekonomi yazarlığı yaptıktan sonra 1992-1994 yıllarında Emlak Bankası’nda görev aldı.


1994-1995 yıllarında Uran Holding’te koordinatörlük yaptıktan sonra 1996-2001 yılları arasında, NTV ve CNBC kanallarında yönetici, programcı ve yorumculuk yaptı. 


2003-2005 yıllarında Uran Holding’te yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. 2005-2011 yılları arasında İsthanbul Evleri projesini hayata geçiren Han Yapı Gayrimenkul Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Başaran, 2011 yılında Yalçıntepe Group’un CEO’su olarak görev aldı. 


Bayram Başaran, Ocak 2012’de Yeni Doğuş Group’un CEO’su oldu.  Bayram Başaran, Yeni Doğuş Grubu'ndaki CEO - Genel Müdür görevine Ocak 2012'de başladı. 


Gazeteciler Cemiyeti, Basın Konseyi ve Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyes olan Bayram Başaran, Yeni Doğuş Group'ta 1stanbul Projesi, Unikonut Projesi Fabrika ve Lojistik İnşaatları, Temapark Projesi gibi projelerini yönetiyor. 


Yeni Doğuş Şirketler Grubu

"Yeni Doğuş Şirketler Grubu, inşaat sektöründe faaliyet gösteren üç ayrı şirketin birlikteliğinden doğan ihtiyaç üzerine oluşturulmuştur. 


Şirketlerimizin en eskisi olan Doğu İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. 1983 yılında faaliyete başlamış, onu 1994 yılında kurulan Yeni Doğuş İnşaat ve Taahhüt Ltd. Şti. ve 2006 yılında da Yeni Doğuş Mimarlık Mühendislik Proje Ltd. Şti. takip etmiştir.


Bu üç şirket sektördeki faaliyetlerinde kendi alanlarında ihtisaslaşmış olarak bağımsız biçimde hareket edebilirken, ihtiyaç halinde birbirleriyle dayanışma içerisinde daha güçlü bir motivasyon yaratabilmekte ve daha kapsamlı projelere yönelebilmektedirler.


Bu itibarla Doğu İnşaat Ltd. Şti. genel olarak altyapı işlerinde yoğunlaşmakta iken, her türlü üst yapı projelerini ise Yeni Doğuş İnş. Ltd. Şti. üstlenmektedir. Özellikle “design-built” ve “gelir ortaklığı” tarzı işlerde de Yeni Doğuş Mimarlık Ltd. Şti.’nin katkısı faaliyetlerini olumlu biçimde desteklemektedir. 


Yurt içinde ve yurt dışında yerli ve yabancı finans kaynaklarına da yönelerek proje geliştirme çalışmaları yapan grubumuz, bu alanda da birçok yatırımcıya gerek proje ve gerekse yapım aşamasında danışmanlık hizmetini de beraberinde sunabilmektedir. "


Özge ÖZDEMİR/Konuttimes.com