28 / 03 / 2024

Ulubatlı Kentsel Dönüşüm Projesi son durum!

Ulubatlı Kentsel Dönüşüm Projesi son durum!

Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için vatandaşlarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını belirterek, TOKİ ile görüşerek Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde projeyi iptal ettik" dedi


Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için vatandaşlarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını belirterek,  TOKİ  ile görüşerek Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde projeyi iptal ettik" dedi.


Tuna, Sincan'ın Ankara'nın batı koridoruna açılan en önemli değeri haline geldiğini söyledi. Ankara Çayı'nın temizlenmesinden siloların kaldırılmasına, Güngörmüşler Konağından Hanımlar Konağına, Demokrasi Parkından Kent Meydanına, Kentsel Yenileme çalışmalarından ulaşım projelerine kadar pek çok hizmeti hayata geçirdiklerini ifade eden Tuna, Kentsel Yenileme Projesi ile Sincan'ın gelişimin ve ilerlemesinin önünün açılacağını belirtti. 


SARAYCIK'TA BAŞLIYOR

Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallelerinde başlatılan kentsel dönüşüm projeleri kapsamında vatandaş görüşmelerinin tamamlandığını söyleyen Tuna, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde vatandaştan gerekli onayı alamadıklarını, Saraycık'tan ise yüzde 91'lik bir muvafakat çıktığını belirtti. Tuna şunları söyledi: "Ulubatlı Hasan Mahallesindeki kentsel yenileme iptal oldu. Saraycık Mahallesi'nde ise projeyi hayata geçiriyoruz. Biz vatandaşımızın istemediği hiçbir hizmete imza atmayız. O yüzden Ulubatlı'daki projeyi TOKİ ile görüşerek iptal ettik." 


SANAYİ DÖNÜŞÜMÜ 

Sincan sanayisinin dönüşümü için çalışmaların sürdüğünü belirten Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için vatandaşlarla yapılan görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadığını belirterek, "TOKİ ile görüşerek Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki projeyi iptal ettik" dedi Anlaşmayı Tuna ve TOKİ Başkanı Ergün Turan imzalamıştı. 

Tuna, "Sincan sanayisinde yanıcı ve yakıcı maddeler yan yana. Bu da büyük sorun oluşturuyor. Yeni Küçük Sanayi Sitesi'nin arazilerini satın aldık. Düzenli ve modern bir sanayi için de dönüşüm başlayacak. 

Esnafımız ile el ele vererek bu soruna da çözüm bulacağız" dedi. 


480 YATAKLI HASTANE GELİYOR

Sağlık Bakanlığı'nın Sincan'da yürüttüğü 480 yatak kapasiteli hastane projesini yakından takip ettiklerini belirten Tuna, "Ayaş yolu üzerine 160 bin metrekarelik alana yapılacak hastane aynı zamanda Ayaş, Güdül, Beypazarı ve Nallıhan'a da hitap edecek. 

İhale aşamasında olan hastanenin inşaatı da ihale sonunda başlayacak" ifadelerini kullandı



HaberTürk Ankara



Önerilen Bağlantılar : TOKİ indirim 2016, Satışa çıkacak projeler