25 / 04 / 2024

Türkiye Romanlar Konfederasyonu toplantısının gündeminde kentsel dönüşüm vardı!

Türkiye Romanlar Konfederasyonu toplantısının gündeminde kentsel dönüşüm vardı!

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kurucular kurulu toplantısı Hatay'da yapıldı. Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar Romanların istihdam, eğitim, sağlık ve kentsel dönüşüm gibi temel sorunlarının olduğunu dile getirdi...


Türkiye Romanlar Konfederasyonu kurucular kurulu toplantısı Hatay'da yapıldı. 


Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada. Romanlar olarak ötekileştirilmek değil eşitlik istediklerini söyledi. 


Romanlar olarak Türkiye'nin dirliğinin ve birliğinin oluşumuna katkı ve destek vermek istediklerini belirten Çokyaşar, "Romanlar olarak Türkiyemize güzel mesajlar vermeye geldik. Bizim bayrağımız bir, ülkemizin birliği, bölünmez bütünlüğü bizim için bir. Türkiye'de yaşayan Romanlar hiçbir zaman farklı oluşumlar ve farklı planlar içerisinde asla olmayacaktır. Biz, devletimizin, milletimizin bekçisi olduğumuzu ifade etmeye geldik" diye konuştu. 


Romanlar olarak sorunlarının belli olduğunu ifade eden Çokyaşar, valiliklerin sorunlarına sahip çıkmasını istedi. 


İstihdam, eğitim, sağlık ve kentsel dönüşüm gibi temel sorunlarının olduğunu aktaran Çokyaşar, "Bu sorunlarla ilgili yerel yönetimlere kendimizi iyi ifade edebilirsek, iyi anlatabilirsek, iyi diyaloglar kurabilirsek devletin bize diğer vatandaşlara olduğu gibi hiçbir ayrımcılığının olmayacağı kanaatindeyim" dedi. Hatay Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü ve çeşitli illerden gelen roman dernekleri başkanları, toplantıya katılan Roman vatandaşların sorunlarını dinledi.



Anayurt Gazetesi