18 / 04 / 2024

Sinop'ta kalekondular yıkılacak!

 Sinop'ta kalekondular yıkılacak!

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihi Sinop Kalesi içindeki bölge halkının deyimiyle 'kalekondular' ın yıkımı için Sinop Belediyesi' nin maliyet raporunun ardından faaliyete geçecek...



SİNOP, yerel seçimlerin ardından kentsel dönüşüm projelerini bekliyor. Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihi Sinop Kalesi içindeki bölge halkının deyimiyle 'kalekondular'ın yıkımı için Sinop Belediyesi'nin maliyet raporunun ardından faaliyete geçecek. 


Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Sinop kale surlarının, 3175 sayılı karar gereği bakım ve onarımlarının gerçekleştirilmesi, etrafında geçmişte gelişigüzel yapılmış binaların kentsel dönüşüm projesi çerçevesinde kaldırılması gerektiğini belirterek "Bakanlığımız Sinop kale surları için özel bir alan yönetimi oluşturdu. Bu konuda bizim çalışmalarımız sürdürülüyor. Paramız da hazır. Önceliği 'kalekondu' denilen Güney kale surlarına veriyoruz. Sinop'a gelen turistler için çok kötü bir imaj yaratıyor" diye konuştu. 



Mete ÇAĞDAŞ / SABAH